Sarıyer Belediyesi’nin yaklaşık bir yıl önce hem yaşlıları, hem doğaseverleri hem de çocukları bir araya getirecek yeni bir yaşam alanı sağlamak için hizmete açtığı Türkan Saylan Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki spor salonunun yapımı tamamlandı.  İçinde çok amaçlı salon ve özel eğitim sınıfı ile dinlenme alanlarının yer aldığı merkezde bulunan salonun açılışına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genç: Yaptıklarınızdan heyecan duyuyoruz

Açılışta konuşan Başkan Genç, toplumun her kesimini sosyal yaşama kazandırmak için bu tür anlamlı çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi. Sözlerini sürdüren Şükrü Genç, “Doğruya ulaşmak istiyorsanız işiniz kadınlara teslim edeceksiniz. Bizler, sizin yaptıklarınızdan heyecan duyuyoruz. Kadının yaşama bakışı bizimkinden çok farklı. Ben yaşam alanları içinde bu tür yerlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Birincisi, çok büyük bir samimiyet getiriyor. Her şeyin gönüllülükle gelişmiş olmasının da ayrı bir önemi var. Sizler sahip çıktıkça başka yerlerde de böyle alanlar oluşur” ifadelerini kullandı.

Coşkun: Her şey gönüllülük esasıyla yapılıyor

Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ise, “Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki projenin çıkış amacı halka hizmettir. Bugün burada hayata geçirdiğimiz çok önemli şeyler var. Tecrübeni Paylaş Projesi’nin genişlediğini, ilçe dışından katılımcılarımız bulunduğunu görüyoruz. Burada her şey gönüllülük esasıyla gönüllü katılımcılarla yapılıyor yani burada para geçmiyor. Bu küçük merkezin 750 kullanıcısı var. Yurtdışından gelen misafirlerimiz merkezin bahçesine ağaç dikti. Artık ilçemize gelen herkes önce burayı ziyaret ediyor” dedi. Konuşmaların ardından merkezde eğitim gören kursiyerler ve hocalarına sertifika ve çeşitli hediyeler verildi.