Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstinye’de bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Orhan Saka Amatörler Evi’nde amatör spor kulüpleri yöneticileri ile bir araya geldi.

İstanbul’a yapılan yatırımlar, hayata geçirilmesi planlanan projeler ve amatör spor kulüplerinin sorunlarının ele alındığı toplantıya; TFF Başkan Vekili ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF İcra ve Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, , Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ahmet Şahin, spor taban birlikleri ile amatör kulüplerinden başkan ve yöneticiler katıldı.

“TÜM BRANŞLARDA HİZMETE AMADEYİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Düşmez, “Hasret bitti. Yoktu böyle bir resim. Hayal de edemiyorduk. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan önceki bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ama artık içimizden biri geldi. Ben bu süreci çok değerli buluyorum. Çünkü köprü kurabiliyoruz. Suyun iki yakasını bağlayan köprü olmazsa geçemezsiniz. Böyle toplantılarla köprü kurabiliyoruz. Bu ortamı bizlere hazırladığınız için de sporun üstünlüğünü ortaya getirdiğiniz için de çok değerli başkanlarıma, taban birliklerine, özellikle alt liglere hizmet veren, futbol ve futbol dışı branşlara destek veren yöneticilere teşekkür ederim. Sayın Bakanımız her zaman bizim yanımızda oldu. Geçen sene yıl sonu itibarıyla bütçeyi kullanmamız gerekiyordu. Belli kulüplere yardımda bulunduk. Süreyi uzatma konusunda çalışma yapıyoruz. Yardım alamayan kulüplere de o yardımın yapılması için toplandık. Türkiye son 15 yılda çok büyük spor tesisleşmesine girdi. Butik futbol sahalarına, mahalle sahalarına ihtiyacımız var. Diğer branşlarda da gençlerimize sağlıklı spor yaptırabilmek için sahalara ihtiyacımız olduğunu yineliyorum. O sürecin başladığını da biliyorum” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIK OLARAK SİZLERİN YANINDAYIZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmada, amatör spor kulüpleri camiasının misyonunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bakanlık olarak sizlerin hem yanınızda olduk hem de önünüzü açmak için tüm imkânları seferber ettik. Bundan sonraki süreçte bir ve beraber olacağız. Sporcular ve gençlerimiz bizler ve insanlık için önemli. Amatör kulüplerimizle verdiği hizmetlerden ve çalışmalarından ötürü Sayın Ali Düşmez’e ayrıca teşekkür ederim. Tarihi adımlar atıyoruz. Çalışma arkadaşlarıma müteşekkirim. Sporcularımızın spor ve eğitim arasında hangisine devam edelim şeklinde ikilemi vardı. Bu ikileme son verdik. Gençlerimizin spor hayatına devam ederken istedikleri kariyeri sürdürmeleri için vakıf üniversitelerimizle onları destekleme konusunda mutabakata vardık. Onlara sporu bıraktıklarında devam edebilecekleri bir kariyer imkânı sunacağız. Sporcularımızın arkasındaki ailelere de ne kadar teşekkür etsek az” diye konuştu.

Toplantının ardından Bakan Kasapoğlu, 462 amatör spor kulübüne toplam yardım miktarını simgeleyen 2 milyon 632 bin 750 liralık temsili çeki Ali Düşmez’e takdim ederken, Ali Düşmez ise Kasapoğlu'na isminin yazılı olduğu 34 numaralı Milli Takım forması ve plaket sundu.

SARIYER POSTA