Sarıyer Spor Kulübü’nün 58. Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kongreye tek liste giren Selçuk Kavaloğlu, kongre üyelerinin verdiği oylarla başkan seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan kongrenin divan başkanlığını Hayati Kaptanoğlu yaptı.

Sarıyer Spor Kulübü’ne 10. Yıl başkanlık yapan Saffet Akkyon, Sarıyer’i yakından takip edeceğini belirtti. Birilerinin kendisine liste yapmaları konusunda ısrarcı olduklarını ancak kendisinin kulüpteki birliğe zarar vermemesi için karşı liste yapılmasına izin vermediğini belirten Akkoyun’nun kongre üyelerine yaptığı konuşma alkış aldı.

SELÇUK KAVALOĞLU’NDAN BÜYÜK VEFA

Sarıyer Spor Kulübü’nün yeni başkanı Selçuk Kavaloğlu, kürsüye çıkmadan önce Saffet Akkoyun’un elini öptü. Kavaloğlu’nun bu davranışı büyük takdir topladı.

Kongre’de yeni başkan olarak ilk sözü alan Başkan Selçuk Kavaloğlu; “Ben şuan bu kürsüye çıkıp konuşabiliyorsam Saffet Başkanımın yaptığı babalık sayesindedir. Bunu asla aklımdan çıkarmayacağım” dedi.

BAŞKAN KAVALOĞLU; “BİZ BURAYA SİYASET YAPMAYA GELMEDİK”

Sarıyer Spor Kulübü’nün içine hiçbir Allah’ın kulu siyaset sokmaya izin veremez diyerek kongre üyelerine mesaj veren Kavaloğlu, “Biz buraya siyaset yapmaya gelmedik. Ben bu köyün çocuğuyum ve bu kulübe hizmet etmeye geldik. Allah nasip ederse 15 gün içerisinde 2 binaya ekibi sokuyoruz, tadilata girecek. Bunları kulübümüzü gerçek bir tesise kavuşturana kadar çalışacağız. Başkanım Saffet Akkoyun UEFA kriterlerinde mali disiplin adı altında Süper Lig takımlarının bile giremeyeceği kritere girmiştir.”

Sözlerine devam eden Kavaloğlu, “Senelerdir Sayın Akkoyun’dan arama sokmaya çalıştıkları ve onun babalığı sayesinde asla aramıza girmeyen nifak tohumlarını sayın belediye başkanımızla aramıza sokmaya çalışıyorlar. Sayın belediye başkanı Şükrü Genç’in kulübü sahipsiz bırakmayacağına dair zerre dahi şüphem yok. Her kim bu kulübe bir çivi çakar, bir tuğla koyarsa, biz teşekkür eder baş üstü yaparız.”

“BİZ ASLA UÇAN HALIYA BİNMEYİZ”

Kongre öncesi Saffet Akkoyun’la çok sık bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Kavaloğlu, kulübünün menfaatleri doğrultusunda sürekli çözüm aradıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Sensiz olmaz” dedim ve bir cümle kurdu, gözlerim yaşardı. “Ben buradayım” dedi. Aslında demek istediği “Aklını başına topla, aklını alırım” dedi. Bütün Sarıyer burada yanlış yaparsak, kulübün menfaatlerini hiç uğruna feda edersek, kulübü şu an bulduğu yerden aşağıya çekersek, Allah aşkına bize hesap sorun. Yönetim Kurulu’ndaki insanlar büyük şirketlerin altına imza atmış insanlar, onca insanı bünyesinde çalıştıran insanlar. Sarıyer Spor Kulübü’nün 30 lirası var 30 liralık iş yaparız. 50 lirası varsa 50 liralık iş yaparız. Biz asla uçan halıya binmeyiz. Biz asla etrafımızda gaza getirecek insanlarla yola çıkmayız. Buradan söz veriyorum.”

“SARIYER’E YAKIŞIR YENİ BİR STAD YAPACAĞIZ”

Sarıyer Spor Kulübü’nün yıllık üyelik aidatı 25 Lira olacak bir spor kulübü olmadığını belirten Başkan Kavaoğlu, “Yeni yönetim olarak Sarıyer’in hakkı neyse onu vereceğiz. Kulübümüze bir stat kazandıracağı için. Adam gibi tribünü, soyunma odası, yedek kulübesi olan, yağmur yağdığında göl olmayan profesyonel bir futbol mabeti olacak. Tüm camiamızın içi rahat olsun, Sarıyer Spor Kulübü Sarıyerlilerin yönetimindedir.”

Kongre sonrası tebrikleri kabul eden Başkan Kavaoğlu, yeni yönetim kurulu KoruPark’ta tanışma ve hayırlı olsun yemeğinde bir araya geldi.