Geçtiğimiz günlerde göreve getirilen Sarıyer Spor Kulübü Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu ve Yardımcı Antrenör Cengiz Güzeltepe, ilk kez Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuştu. "Sarıyer'i hak ettiği noktaya taşıyacağız" mesajı verdiler.

Ligde üst üste alınan kötü sonuçlar ve oynanan yetersiz futbol nedeniyle Taşkın Güngör ile yollarını ayıran ve yerine tecrübeli teknik adam Mustafa Çapanoğlu ile lacivert beyazlıların efsane kaptanlarından Yardımcı Antrenör Cengiz Güzeltepe'yi göreve getiren Sarıyer, ligde yeni bir sayfa açmayı hedefliyor.

Beyaz Martı'ya geliş hikayesini anlattı

Sarıyer'e geliş hikayesini anlatan Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu, "Afyonspor Başkanı, Diyabakır deplasmanından galip dönülmediği takdirde istifa edeceğini söylemişti. Biz de başkan ile beraber geldiğimiz için oyuncularımızın yanında 'eğer siz bırakırsanız biz de bırakırız' dedik. Bunu da takım iyi giderken söyledik. 10 maçta yalnızca 1 mağlubiyetimiz vardı. Ayrıca elimizdeki kadronun aradaki 6 puanlık farkı kapatması yüksek ihtimaldi. Akabinde başkan görevi bırakınca yeni yönetimin önünü açmak için biz de ayrıldık. Eski takımımdaki görevimden ayrıldıktan sonra Sarıyer Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Arif Odabaşı bizimle iletişime geçti. Normal şartlarda bir kulüpten ayrıldıktan sonra hemen akabinde başka bir takımla sözleşme imzalamam. Fakat Sarıyer için görev yapmak bizim için büyük bir onurdur. Ayrıca Arif Odabaşı gibi hatırı sayılır bir spor adamının ve dostumun ricasını da kıramazdım. Sarıyer gibi köklü bir camiada görev almak her Türk teknik direktörün hayalidir. Türk futboluna çok önemli yıldızlar yetiştirmiş bir kulüpten bahsediyoruz. Bizler de yıllardır bu kulübü hizmet etmek istiyorduk. İlk temasın hemen ardından yönetimimizle de görüşme yaptık ve anlaşmaya vardık" diye konuştu.

"Takımdaki istek ve mücadele ilerisi için umut verdi"

Takımın genel durumunu değerlendiren Çapanoğlu, "Yönetimimiz, futbolcularımız ve taraftarımızla birlikte Sarıyer'i hiç hak etmediği bu zor süreçten kurtarmak ve zirveye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Eksiğimizin olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden devre arasına kadar maksimum puanla girmek istiyoruz. Sezon başında hazırlıklarını Afyon’da sürdüren Sarıyer ile hazırlık maçında karşılaşmıştık fakat bunun dışında izleme şansım olmamıştı. Oyuncularımız Vanspor FK maçında çok istekli ve inanılmaz mücadele etti. Maçı kazanma adına yakaladığımız gol pozisyonunu değerlendiremedikten 30 saniye sonra kalemizde gördüğümüz golle sahadan mağlup ayrıldık. Futbolda bu tarz üzücü sonuçlar olabiliyor. Buna rağmen takımımızın sahada gösterdiği mücadele, arzu, istek bize ilerisi için umut verdi" ifadelerini kullandı.

"Sarıyer'i hak ettiği yerlere taşıyacağız"

Çapanoğlu, "Cengiz Güzeltepe, Beşiktaş'tan mahalle arkadaşım. Aynı yerde büyüdük. Kendisi Sarıyer'in genç takımında oynarken, ben Kocaelispor'un kaptanıydım. Ayrıca kendisini Kırıkkalespor'a yollayan da benim. Uzun yıllar Sarıyer'de de forma giydi ve adını efsaneler arasına yazdırdı. Futbolu bıraktıktan sonra da yardımcı antrenörlük görevini başarıyla yürütüyor.  Karakteri de futbolculuğu ve hocalığı gibi üst düzeyde. Yıllar sonra camiasına dönmesi taraftarlar arasında ayrı bir mutluluğa yol açtı. İnşallah taraftarlarımıza layık olacağız. El ele verip Sarıyer'i hak ettiği yerlere taşıyacağız" dedi.

"Taraftarlarımızın gösterdiği teveccühe layık olacağız"

Sarıyer'in Yardımcı Antrenörü Cengiz Güzeltepe ise şunları söyledi: "İnsanın yeniden yuvasına dönmesi çok mutluluk verici. Altyapı dahil toplam 14 sene formasını giydiğim Sarıyer'de görev almak benim için büyük bir gurur. Bizler de taraftarlarımızın gösterdiği teveccühe layık olacağız. Futbolcularımızın hırsı ve oynama isteği üst düzeyde. Teknik heyet olarak hocamızın liderliğinde gerekli çalışmaları yapacağız. Elimizden gelenin en iyisini yaparak takımımızı yukarılara taşıyacağız."

SARIYER POSTA