ÖZEL HABER

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanına yeni ve son modern tesisler yapılırken ilçemizin ortak markası olan Sarıyer Spor Kulübü’nün tesisleşme konusundaki yetersizliği akıllara ‘Sarıyer’e neden modern spor tesisleri yapılmıyor?’ sorusunu getiriyor. Sarıyer Posta Gazetesi olarak bu sorunun çözümünü irdeledik.

Nüfusu 350 bine yaklaşan Sarıyer’in, ilçe yöneticileri ve spor otoriteleri tarafından futbolun yanı sıra, salon sporlarını izleme, uygulama konusunda çok daha güzel ve modern tesislere layık olduğunu belirtmesine karşın, bu konuda herhangi bir adımın atılmaması tepkiyle karşılanıyor. Yıllardır çözüme kavuşturulamayan tesisleşme sorunu yaşayan Sarıyer Spor Kulübü’nün kurtuluş reçetesi Marmaracık Gençlik Kampı.

SARIYER SPOR KULÜBÜ ORTAK MARKAMIZ

Sarıyer’deki yöneticileri ve spor otoriteleri, 11 Temmuz 2011 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına yaptığı tahsis edilen Marmaracık Gençlik Kampı’nın yeniden ilgili kurumlara devredilmesi halinde Sarıyer Spor Kulübü’nün ihtiyacı olan tesislerin yapılabileceği görüşünde birleşiyor. İlçenin en büyük ve ortak markası olan lacivert beyazlı kulübün kurtuluşunun tesisleşmeden geçtiğini ifade ediyor.

BAŞARILI SPORCULAR YETİŞECEK

Marmaracık Gençlik Kampı’nın İBB’ye veya Sarıyer Belediyesi’ne devri sonrası yapılacak muhtemel spor tesisleri ile yalnızca futbol değil, farklı spor branşları için de önemli imkanlar sunulacak. Boğaz’ın incisi konumundaki Sarıyer’de arka planda kalmış sporların başında da yüzme geliyor. Söz konusu alanda yapılacak havuzlar ve tesisler ile önemli sporcuların yetişmesi muhtemel gözüküyor.

SARIYER POSTA