Sarıyer, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur eleme maçında karşılaştığı Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’a 2-1 yenilerek kupaya veda etti.

Müsabakayı Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyerli ve Çaykur Rizesporlu taraftarlar izledi.

TFF 2. Lig Beyaz Gruba fırtına gibi giren ve oynadığı 10 maçta 8 galibiyet ve 2 beraberlik alan Sarıyer, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur eleme maçında Çaykur Rizespor’u ağırladı. 4 Kasım Pazar günü sahasında Kastamonuspor 1966’yı konuk edecek olan Sarıyer, o müsabakayı düşünerek Rize temsilcisi karşısına rotasyonlu kadrosuyla çıktı. İlk 11’inin büyük çoğunluğu yedek oyunculardan oluşan Sarıyer, her iki devrede de oyuna hakim olan taraftı. Alınan mağlubiyete rağmen sergilediği oyunla beğeni kazanan lacivert beyazlı ekip, seyircilerden alkış aldı.

Maçtan dakikalar

Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanan müsabakanın 23. dakikasında Jaroslaw Jach ile öne geçen Rize temsilcisinin golüne 28. dakikada Bertul Kocabaş karşılık verdi. Karşılıklı atakların yaşandığı ilk yarının sonuna doğru Mantassar Talbi ile yeniden üstünlüğü yakalayan Çaykur Rizespor, devreyi önde kapattı. İkinci yarıda her iki ekibinde gol girişimleri sonuçsuz kaldı. Sarıyer kalecisi Kubilay Anteplioğlu’nun kurtarışları maça damga vururken, aradaki farkın artmasını önledi.

İlk 11’ler:

Sarıyer: Kubilay Anteplioğlu, Hüsnü Başkurt, Abdullah Karmil, Fırat Sezer, Ozan solak, Nuri Fatih Aydın, Abdullah Topkara, Adem Koçak, Kerem Çalışkan, İskender Alın, Bertul Kocabaş.

Çaykur Rizespor: Samir Ujkani, Montassar Talbi, Jaroslaw Jach, Emir Han Topçu, Matic Fink, Robin Yalçın, Davide Petrucci, Mustafa Saymak, Süleyman Koç, Oleksandr Gladky, Braian Samudio.

Hakemler: Serkan Tokat, Mehmet Cem Hanoğlu, İbrahim Bozbey.