TFF 2. Lig çeyrek finali rövanş maçında deplasmanda Kastamonuspor 1966 ile karşılaşan Sarıyer, uzatma dakikalarında bulduğu gol ile rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve yarı finale çıktı.

Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak ligin ikinci yarısında yaşadığı sürpriz puan kayıplarıyla hedefinden uzaklaşan Sarıyer, play off turunda istediğini aldı. TRT Spor’dan canlı yayınlanan maç büyük heyecana sahne olurken, binlerce Sarıyerli müsabakayı televizyondan takip etti.

Sarıyer uzatmada güldü

Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanan maçta Kastamonuspor 1966’yı 1-0 mağlup eden Beyaz Martı, rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalarak, yıllardır özlemle beklediği hedefine bir adım daha yaklaştı. Maça tutuk başlayan Sarıyer, 12. dakikada Artun Akçakın’ın golüne engel olamadı. Kalan sürede başka gol olmayınca 90 dakika 1-0 sona erdi. Uzatma dakikalarının ikinci yarısında 107. dakikada Bertul Kocabaş’ın kaydettiği golle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve lacivert beyazlı ekip yarı finale çıktı.

Maçtan sonra ne dediler?

Müsabaka sonrası açıklamalarda bulunan Sarıyer Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, “Zor olacağını biliyorduk. Kastamonu ilk yarım saat etkili bir oyun oynadı. Biz de bir gol bulursak motivasyonlarını bozarız diye düşündüğümüz zaman golü yedik. Rakip kaleye yüklenirken golü yedik. Takımımız yediği gol sonrası bir şaşkınlık yaşadı. İkinci yarıda ciddi olmamasına rağmen küçük sakatlıklar oldu. Ancak oyuna sonradan girenler de iyi katkı verdi. Oyun içerisinde kendi hatamızdan iki tane net pozisyon verdik. Eğer onlar gol olsaydı sıkıntı yaşardık. 3 gündür deplasmanda 1 gol hakkımız olduğunu konuşuyorduk. 2 gol yiyebiliriz, ancak tek gol attığımız takdirde turu geçeceğimizi biliyorduk. Tüm planımızı bunun üzerine kurmuştuk. Hava çok sıcaktı, her iki takım oyuncularını kutluyorum. Yarı finaldeki rakibimiz hakkında bir tercihimiz yok. Çünkü ikisi de çok güçlü takımlar, büyük camialar. Kastamonu’da en az onlar kadar güçlüydü. Biz sıradaki maçımıza hazırlanacağız” dedi.

Sarıyer kaptanı Adem Koçak, “Takım olarak çok mutluyuz. Çok iyi bir sezon geçirdik. Bunu taçlandırmak istiyorduk. İlk toplandığımız andan itibaren hep şampiyon olmak için çalıştık. 4 gün önce kazandığımız maçtan dolayı bir avantajımız vardı. Bunu kullanmak istiyorduk. Hocamız bize 1 gol atmamızı söylüyordu. Zaman zaman iyi oynadık. Kastamonu’nunda etkili oynadığı anlar vardı. Açıkçası direkten dönen topta şansımız vardı. Ancak hak ettiğimiz bir turu geçtiğimizi düşünüyorum. Şimdi önümüzde yarı final maçı var. Artık o müsabakaya hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Attığı gol ile Sarıyer’e turu getiren Bertul Kocabaş, “Burada emek veriyoruz. Arkadaşlarımızın, ailelerimizin dualarıyla buralara geldik. Golü kimin attığı önemli değil. Bireysel değil, takım olarak bakıyoruz. Ancak turu getiren gol bana nasip oldu. Tabi çok mutluyum. Takım olarak, camia olarak şampiyonluğa inandık. İnşallah güzel günler bizi bekliyor. Bu galibiyeti anneme ve eşime hediye ediyorum” diye konuştu.

İlk 11’ler:

Kastamonuspor 1966: Muhammed Birkan Tetik, Mustafa Çakır, Şaban Özel, Soner Dikmen, Kemal Tokak, Bahri Can Avcı, Abdulaziz Solmaz, Erkan Taşkıran, Yasin Yener, Muhammet Haşim Çoban, Artun Akçakın.

Sarıyer: Ali Türkan, Mert Kula, Özgür Çelik, Ozan Solak, Feyyaz Belen, Nuri Fatih Aydın, Hakkı İsmet Şimşek, Hüseyin Bak, Adem Koçak, Ali Kuçik, Yaser Yıldız.

Sarıyer’in yarı finaldeki rakibi bu akşam oynanacak Yılport Samsunspor-Sakaryaspor maçının ardından belli olacak.