TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Sarıyer Spor Kulübü, ligin 2. haftasında konuk ettiği Bak Spor ile golsüz berabere kaldı. Lacivert beyazlı ekip, bu sonucun ardından puanını 4’e yükseltti.

SARIYER TAT VERMEDİ

Ligin ilk haftasında Pendikspor’u deplasmanda son dakikalarda attığı gol ile mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yapan Sarıyer, Bak Spor karşısında istediği oyunu sahaya yansıtamadı ve sahadan beraberlik ile ayrıldı.

YAKALADIĞI ŞANSLARI DEĞERLENDİREMEDİ

Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanan mücadeleyi Yakup Özhan, Mahmut Gülle Abdulkadir Döner yönetti. Müsabakanın genelinde istediği oyunu sahaya yansıtamayan Sarıyer, rakibine ciddi pozisyonlar verirken, özellikle Doğukan Emeksiz ve Alim Harlak ile yakaladığı şansları değerlendiremedi. Bak Spor 88. dakikada kazandığı penaltı atışını gole çeviremezken, maç 0-0 sona erdi.

ZEMİN NEDEN DÜZELTİLEMEDİ!

Ligin ilk iç saha maçına çıkan Sarıyer’de stat zemini sınıfta kaldı. Geçtiğimiz sezonun ardından bakıma giren Yusuf Ziya Öniş Stadı’nın zemini, aylardır resmi maç oynanmamasına rağmen bir türlü düzeltilemedi. Futbolcular oyun kurmakta zorlanırken, kış ayında oynanacak maçlar öncesi zeminin durumu endişe yarattı.

AKCAN: “KAZANMAK İSTİYORDUK”

Maçın ardından Grupbeyazmarti sitesine açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ahmet Akcan, “Bu sezon sahamızdaki ilk maçımızdı. Geçen haftaki galibiyetten sonra kesinlikle kazanmak istiyorduk. Fakat oyunun gidişatı içinde özellikle ikinci yarıda bulduğumuz fırsatları değerlendiremedik. Karşımızda diri ve iyi oynayan bir takım vardı. Buna rağmen öne geçecek pozisyonları değerlendiremeyip üstüne bir de Yaser’in sakatlanmasından dolayı eksik kalmamız bizi daha kontrollü oyuna zorladı. Takım defansif açıdan son derece başarılı. Eksiklerimizin de aramıza katılmasıyla birlikte ofansif yönde daha iyi olacağımıza inanıyorum. Genele baktığımızda maçın hakkı beraberlikti. İki haftada 4 puan aldık. Bu ortalama ile gittiğimiz zaman hedefimize her zaman yakın olacağız. Önümüzdeki haftalarda çok daha etkili oynayan bir takıma dönüşeceğiz. Taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. Bir sonraki iç saha maçında onları yanımızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MAÇIN İLK 11’LERİ:

Sarıyer: Kubilay Anteplioğlu, Şahin Şafakoğlu, Hüsnü Başkurt, Bahri Can Avcı, Hikmet Balioğlu, Murat Gürbüzerol, Doğukan Emeksiz, İsmail Ayaz, İlter Ayyıldız, Adem Koçak, Yaser Yıldız.

Bak Spor: Taha Ayan, Abdullah Çelik, Süleyman Özdamar, Yavuz Koç, Suat Kaya, Kerem Şeras, Ömer Bozan, Tolgahan Erbay, Bora Taşdemir, Bünyamin Bingöl, Eyüp Poyraz.

Her iki ekip, bu sonucun ardından puanlarını 4’e yükseltti. Sarıyer, ligin 3. haftasında Tarsus İdman Yurdu ile deplasmanda 15 Eylül Pazar günü karşı karşıya gelecek.

SARIYER POSTA