Seçimli kongre heyecanının yaşandığı Sarıyer’de, mevcut Başkan Saffet Akkoyun tek aday olarak girdiği seçimde oyların tamamını alarak bir kez daha lacivert beyazlı kulübün başkanı seçildi.

Kulüp binasında yapılan kongreye; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Kulüp Başkanı Saffet Akkoyun, Rize Dernekleri Komite Başkanı Bayram Ali Koçoğlu, Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, eski yöneticiler, kongre üyeleri, iş ve spor dünyasından önemli isimler katıldı.

Sarıyer’de seçim maratonu sona erdi

Bu sezon 2. ligde play off yarı final turuna kalan lacivert beyazlı kulüpte seçim maratonu sona erdi. Haftalardır olağanüstü kongre krizinin yaşandığı Sarıyer’de yeni yönetim belli oldu. Mevcut Başkan Saffet Akkoyun yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

“Yeni yönetim hayırlı olsun”

Kongreyi yöneten Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, “Fedakar Saffet Akkoyun Başkanıma yaptıkları ve bundan sonra yapacakları için teşekkür ediyor, kendisine şükran duyuyorum. Umuyorum ki bir gün kendisini kulübümüzün onursal başkanı olarak görürüz. Futbol kulüplerinin içerisinde bulunduğu maddi kriz ortada. Bundan sonra bizde ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Başarı için mücadele eden, taraftarını memnun eden bir Sarıyer olmalı ancak işin maddi boyutunu da hesaba katmalıyız. Bir kez daha yeni yönetimimiz Sarıyer için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Sarıyer’in geçmiş yıllarda başarı ortalaması yüksek”

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, “Sarıyer Spor Kulübü, köklü tarihiyle ve kazandırdığı kupalarıyla başarı ortalaması son derece yüksek. Futbol endüstrisindeki gelişmelere paralel olarak arzu ettiğimiz yerde olmadığımızı üzülerek görüyoruz. Ancak uzun yıllardır kulübümüze başkanlık eden Saffet Akkoyun ve Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç, daha yukarılarda bulunmamız adına ciddi katkıları bulunuyor. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de aynı hedef doğrultusunda çalışmalar yapılacak. Kongremizin bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Şampiyonluk için en az 20 milyon TL lazım”

Bir kez daha başkan seçilen Saffet Akkoyun ise, “Ben 72 yaşına geldim. 80 yaşına kadar burada kalacak değilim. Bu yüzden camia içerisinden birilerinin alttan yetişmesi gerekiyor. Nasıl ki futbolcu yetiştiriyorsak, aynı şekilde kendi evlatlarımızdan da başkan çıkarmamız lazım. Ayrıca kulübümüze düzenli olarak gelir getiren bir takım işlerin yapılması gerekiyor. Şampiyonluğa oynayacak bir takımın kurulması için en az 20 milyon TL civarında bir bütçenin olması gerekiyor. Altyapı içinde yaklaşık 4 milyon TL lazım. Sağ olsun Sarıyer Belediye Başkanımız elinden geldiğince destek veriyor. Ancak bu birkaç kişinin desteği ile olmaz. Sarıyerlilerin desteği gerekiyor. Beni yanlış anlamayın. Burada particilik yapmıyorum. Yerel yönetim yıllardır CHP’de. Şimdi İBB;’de CHP’de. Bu güçten yararlanıp kulübümüz için çalışmamız gerekiyor. Bu belediyeler AK Parti’de olsaydı da yine aynı şeyleri söyleyecektim. Bunların yanında taraftarlarımızın kötü tezahüratı nedeniyle yaklaşık 250 bin TL para cezası yedik. Karaya maçında yaşanan olayların faturası henüz gelmedi. Değerli arkadaşlar sizlerden bir ricam var. Lütfen bu tarz olumsuz hareketlerden uzak duralım. Kulübe maddi zararının yanı sıra Atatürk’ün izinden giden Sarıyerlilere kötü söz yakışmaz. Önümüzdeki sezon daha dikkatli olmamız lazım. Son olarak kongreye katılan üyelerimize teşekkür ediyorum. Seçim hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: