24 Erzincan ile oynanan karşılaşmanın ardından şok bir kararla istifa eden Sarıyer Spor Kulüp Yöneticisi Emre Yaldız’ın ardından sert bir açıklama da Sarıyer tribün lideri Ali Osman Delihasan’dan geldi.

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Delihasan, şunları söyledi: "Doğduğumuz, büyüdüğümüz ve yaşamımızı sürdürdüğümüz semtimizin adını taşıyan Sarıyer Spor Kulübümüz tarihinde büyük başarıları barındıran bir kulüptür. 1991-1992 sezonunda mücadele ettiği Balkan Kupası'nda İstanbul İnönü Stadı'nda Romanya'nın Oţelül Galaţi takımını 1-0 skorla yenerek bu kupayı kazanan 2. Türk takımı olmayı başaran kulübümüz adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Yine geçmişte Süper Lig kariyerinde şampiyonluklara ve büyük başarılara imza atarak Türkiye'nin ''büyük'' takımları olarak adlandırılan kulüplerin korkulu rüyası haline gelmiştir. Sarıyer'imizin başarıları anlatmakla bitmez. Bugün Türkiye'nin neresine giderseniz gidin Sarıyer Spor Kulübü'nü tanımayan yoktur. Bunun sebebi de şüphesiz geçmişteki başarıları ve kulübümüzün bünyesinden çıkarak ülkemize mal olmuş efsane futbolculardır. Az önce saydığım ve daha sayamadığım nice başarılar kazanılırken kulübümüzü bir bütün olarak ele alırsak değişmeyen tek şey şanlı Sarıyer taraftarıdır. Köklü bir tarihimiz olduğundan dolayı bu başarılar yaşanırken kulüp başkanı, yöneticileri, tribün liderlerimiz ve taraftarlarımız bile değişmiştir. Lakin değişmeyen tek şey, Sarıyer taraftarlığının manevi ruhudur. Her ne kadar ömrümüzün sonuna kadar bir Sarıyer taraftarı olarak yaşayacak olsak da, bir gün bizler de bu tribünlerde olamayacağız. Lakin ''Sarıyer taraftarlığı'' ebediyete kadar alttan gelen kardeşlerimizin bizim yerimizi doldurmasıyla devam edecektir."

“SARIYERİMİZİN MANEVİ RUHUNA KİMSE İHANET EDEMEZ”

Sarıyer'i, Sarıyerliliği ve taraftarımızın kulübümüzün en büyük destekçisi ve yegane sahibi olduğunu unutan bazı şahsiyetler maalesef Sarıyer taraftarlığının manevi ruhuna ihanet edildiğini belirten Delihasan, şöyle devam etti: "İç sahamızda oynadığımız son maçları taraftarlarımız arasından birkaç arkadaşımız ile Covid-19 kurallarına maksimum miktarda dikkat ederek takip ediyoruz. Ancak Amedspor maçı ile başlayan sürecin devamında 14.11.2020 (dün) tarihinde oynanan 24 Erzincanspor karşılaşması da dahil olmak üzere kulüp yönetimimizden yersiz tepkiler görmeye başladık. Sarıyer aşkı uğruna aç susuz saatlerce yol giderek şanlı Sarıyer'imiz için ses telleri koparcasına 90 dakika takımını destekleyen genç yaştaki kardeşlerimizin saçının teli dahi olamayacak insanların Sarıyer taraftarına tepki gösterme hakları yoktur. Sarıyer taraftarını karşısına almak kimsenin haddi değildir. Az önce tarif ettiğim gibi Sarıyer aşkı ile yanıp tutuşan yüzlerce kardeşimin binde biri kadar Sarıyerli olmayan, Sarıyerlilik nedir bilmeyen, içlerinde Sarıyer'e dair en ufak bir sevgi belirtisi dahi taşımayan ve en önemlisi günü geldiğinde Sarıyer taraftarlığının sonsuza dek sürecek olmasının tam aksine isimleri silinip gidecek olan başta Hulusi Derici olmak üzere taraftarımıza tepki gösterme haddini kendinde gören herkesi şiddetle kınıyoruz. Bizler de dahil olmak üzere hiç kimse Sarıyer Spor Kulübünden daha büyük değildir. Az önce de belirttiğim gibi her ne kadar bir Sarıyer taraftarı olarak ölecek olsak da günü geldiğinde bizler de buralarda olamayacağız fakat yerimizi dolduracak kardeşlerimiz sayesinde Sarıyer taraftarları ilelebet var olacaktır. Geçmişten bugüne yalnızca başarılarda, iyi günlerde değil en kötü günlerde bile kayıtsız şartsız takımını destekleyen ve desteklemeye devam eden Sarıyer taraftarları olarak iyi bir başlangıç yapmış olduğumuz bu sezonun kişilerin kendini bilmezliklerinden dolayı baltalanmasını ve takımımızın başarısına gölge düşmesini istemiyoruz. Sarıyer taraftarları olarak temennimiz adı geçen kişinin en kısa zamanda Sarıyer taraftarından özür dileyip konunun kapanmasıdır. Herkes şunu bilmelidir ki Sarıyer taraftarı herkesten büyüktür ve bu şanlı taraftara dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Hiç kimse şunu unutmasın ki Sarıyer'in sahibi atkılılardır."