Sarıyer Belediyesi tarafından Sarıyer Spor Kulübü’ne tahsis edilen takım otobüsünün, Adalet Yürüyüşü’nde kullanılmasının yankıları sürüyor.

Bugün öğlen saatlerinde Sarıyer Spor Kulübü Basın Sözcüsü Bayram Ali Koçoğlu konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesine açıklamalarda bulunmuştu. Koçoğlu, otobüsün kullanım haklarının kulübe değil belediyeye ait olduğunu belirtmişti.

TARAFTAR MESAJ GÖNDERDİ: "GEREĞİNİ YAPIN"

Yaşananların ardından Sarıyer taraftarlarından gelen açıklama şu şekilde;  

“Takım otobüsü yalnızca futbolcuların ve kulüp çalışanlarının müsabakalarda, antremanlarda seyahat etmeleri için kullanılır. Bu alanın dışında bir siyasi partinin faaliyetlerine veya gösterisine götürülmesi, amacı ve maksadı her ne olursa olsun asla kabul edilemez. Sarıyer’in en büyük değeri Sarıyer Spor Kulübü’dür. Sarıyer Spor Kulübü siyasetin üstündedir. Sarıyer bir asra yaklaşan tarihi başarılarla dolu şanlı bir kulüp, markadır. Bu markayı kendi çıkarları ve menfaatleri için siyasete alet etmek, bir taraftan yanaymış gibi göstermek kimsenin hakkına ve haddine değildir. Sarıyer Spor Kulübü, CHP’nin arka bahçesi değildir. Kimse yanılıp aldanmasın, yanlış bir hesaba kurban gitmesin. Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Sayın Saffet Akkoyun’dan bu skandala kim veya kimler sebep olduysa bir an önce açıklama yapmasını ve gereğini yerine getirmesini bekliyoruz. Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç’den camiamızdan ve taraftarlarımızdan özür dilemesini bekliyoruz. Protesto hakkımız saklı kalmakla birlikte, konunun kararlılıkla takipçisi olacağımızı Sarıyer kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz”.

SARIYER TARAFTARLARI