TFF 2. Lig Beyaz Grupta liderlik koltuğunda oturan Sarıyer’in geleneksel olarak düzenlediği birlik ve beraberlik gecesi Korupark İstanbul’da gerçekleşti.

Korupark İstanbul’da düzenlenen geleneksel geceye, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Melih Özyardımcı, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, Sarıyer Spor Kulübü yöneticileri, teknik heyet ve futbolcular, Türk basketbolunun efsane ismi Halil Üner, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, kongre üyeleri, Sarıyer’in eski yönetici ve sporcuları, muhtarlar, STK temsilcileri, iş dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda taraftar katıldı.

İlginin yoğun olduğu gecede Sarıyer Spor Kulübü As Başkanı Ferhat Göçer ve İrem Derici sahne aldı. Konuklara müzik ziyafeti sunan başarılı sanatçılar, geceye katılım sağlayanlara eğlenceli saatler yaşattılar.

Akkoyun: “Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum”

Gecede kısa bir konuşma yapan Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, “Bu önemli gecede buraya gelen siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu zorlu maratonda kulübümüze destek veren herkese ayrı ayrı minnettarız. Özellikle taraftarlarımıza ayrı bir parantez açalım. Bizimle Van’a, Diyarbakır’a, Erzurum’a gelen Sarıyer sevdalılarına teşekkür ederim. Hepiniz tekrar hoş geldiniz” dedi.

“Sarıyer, zafer dolu günlerine dönecek”

“Sarıyer, başarılı ve heyecanlı günlerine dönecek” diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “10 yıldır belediye başkanıyım. Sarıyer Spor Kulübü gecesine ilk defa bu kadar yüksek katılım gördüm. Bu da işlerin yolunda gittiğinin göstergesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir kulübün hangi alanda olursa olsun başarısı ancak insanların birbirlerine vereceği desteğe bağlı. Dolayısıyla desteği hiçbir zaman esirgemeyelim. Bunun yanı sıra farklı yerlerden çeşitli olanaklar elde etmeye çalışmak yerine özellikle Sarıyer bazında söylüyorum; inanılmaz bir gençlik potansiyelimiz var. Bu potansiyelin iyi kullanıldığı takdirde başarının çok kısa sürede geleceğini, uzun yıllar devam edeceğini ve süreklilik kazanacağını bilmek zorundayız. Kulübümüzün değerli yöneticilerinin de bu anlayış içerisinde olduğunu biliyorum. Belediye başkanı olarak gittiğim her yerde ısrarla Sarıyer Spor Kulübü hakkında sorular geliyor. Bende gururla hedeflerimize doğru yürüyoruz diyeceğim. Sarıyer zafer dolu günlerine döneceğine yürekten inanıyorum.  Sezon sonu şampiyonluk hedefine ulaşmayı içtenlikle temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Türk sporunun koca çınarı”

“Türk sporunun çınarlarından bir tanesi Sarıyer Spor Kulübü’dür” vurgusu yapan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “79 yıllık koca bir mazi. Bunun belli bir bölümünde 1. ligde başarıdan başarıya koşmuştur. Şuan hak etmediğimiz bir yerdeyiz. Ancak ümit ediyoruz ki en kısa zamanda bir üst lige ve akabinde de olmamız gereken yere yani Süper Lige yükseleceğiz. Arzumuz ve dileğimiz budur. Fakat bunun yerine getirilmesi için yönetime destek vermemiz gerekiyor. Maddi ve manevi anlamda elimizden ne geliyorsa siyasi ve ideoloji ayrımı gözetmeksizin hepimiz Sarıyer’in en önemli marka değeri olan kulübümüze gereken desteği sağlamalıyız. Bu sezon takımımız lige çok iyi başladı. Şuan lideriz. Ancak daha da iyi olup play off’a kalmadan şampiyon olarak bir üst lige yükselmeliyiz. Bunun yanında Sarıyer sevdalıları olarak takımımızı destekleyeceğiz. Ancak bunu fair play sınırları içerisinde yapmalıyız. Bir Sarıyerliye yakışan budur” diye konuştu.

“Sarıyer, takımına sahip çıkıyor”

Gecenin düzenlendiği Korupark İstanbul’un sahibi Ali Genç, organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu: “Gecemize inanılmaz bir ilgi var. Öncelikle buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Takımımız, ligde aldığı başarılı sonuçlarla birlikte Sarıyerliler kulübümüze sahip çıkıyor. Tüm beklentimiz bu gecenin de moral ve motivasyonu ile birlikte önümüzde ki maçları da kazanarak bir üst lige çıkmak.”

Ali Genç’ten dev prim

Sarıyer’in şampiyon olması halinde futbolculara ve teknik heyete prim vereceğini açıklayan Genç, şunları söyledi: “Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Sarıyer Spor Kulübü’ne gereken her türlü desteği vereceğiz. Kulübümüz şampiyon olarak bir üst lige yükselirse futbolcularımıza ve teknik heyetimize 1 Milyon TL’lik prim vereceğim. Biz söz verdiysek bunun arkasında dururuz. Şampiyonluktan sonra ki ilk Pazartesi günü bu para o arkadaşlarımızın hesabına yatacak. Ayrıca bu primi vermemizin diğer bir amacı da mevcut yönetime yardımcı olmak. Yöneticilerimiz gece gündüz çalışırken biz Sarıyerli iş adamları da elini taşın altına koymalı.”