Gazetemizin Muhabiri Yavuz Topal, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Sarıyer Spor Kulübü’nün transfer politikası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o yazı...

Sarıyer’de geçtiğimiz haftalarda yaşanan ‘seçim sıkıntısı’ yerini transfer telaşına bıraktı. Bir kez daha Kulüp Başkanı seçilen Saffet Akkoyun, yeni sezonda altyapıya önem vereceklerini ve tabiri caizse ayaklarını yorgana göre uzatacaklarını söylemişti. Hatta her iki cümlesinden birinde bunun mesajını camiaya vermişti. Ancak işler biraz değişti. Peki ne oldu?

SÖYLEM İLE EYLEM ÇELİŞİYOR

Özellikle altyapıdan oyuncu çıkarma ve alt liglerdeki kaliteli oyuncuların takibi konusunda başarılı olan Ahmet Akcan ile teknik direktörlük konusunda anlaşma sağlandı. Ancak mevcut kadrodaki oyunculardan bazılarıyla yenilenen sözleşmeler, yapılan transferler ve gündemde olan oyuncuları dikkate aldığımızda bu durumun söylemler ile çeliştiğini görüyoruz. Çünkü harcanan paralar yine sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanıldığını gösteriyor.

SARIYER NASIL BİR TRANSFER POLİTİKASI İZLİYOR?

Geçtiğimiz sezonun başında kaleme aldığım yazımda da, devre arası transfer döneminde de ifade ettiğim gibi taraftarın stada çekilmesi ve camiadaki birlik sağlanmış durumda. Kaldı ki geçen sene oynanan play off yarı finalinde bu durumun etkisi oldukça fazla. O dönem de kaliteli isimler alınmıştı ancak bazı bölgelerdeki eksiklikler giderilemedi. Bunun farkında olan Ahmet Akcan özellikle yetersiz olan mevkilere kaliteli isimler takviye etmek istiyor. Bu doğrultuda transfer komitesi ile uyum içinde çalışan Ahmet Hoca, hem genç hem de tecrübeli oyuncuları harmanlamak istiyor. Eyüpspor’dan Kubilay Akyüz ile Kastamonuspor 1966’dan Şaban Özel bu düşünce doğrultusunda transfer edildi.

HANGİ MEVKİLERE OYUNCU ALINACAK?

Ancak bu transferler yetmez. 1 sağbek, en az 1 stoper, 1 sol bek, en az 1 orta saha, 1 kanat oyuncusu ve 1 forvet alınmalı diye düşünüyorum. Tabi bunları söylerken Saffet Akkoyun Başkanı ve yöneticileri de anlamak gerekiyor. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlar bu saydığım mevkilere transfer yapılmasına ne kadar olanak sağlayacak soru işareti. Yöneticilerin Sarıyer’e yakışan futbolcuların alınması için canla başla çalıştığını biliyorum. Burada taraftara da büyük iş düşüyor. Az önce saydığım nedenlerden dolayı yönetimi anlamalı ve her şartta destek olunmalı. Tıpkı geçtiğimiz sezon gibi...

Bir kez daha altını çizerek söylüyorum. Taraftar, camia ve kaliteli futbolcular. Bu üç unsuru bir masanın ayağı gibi düşünün. Bir tanesi olmazsa masa devrilir, tüm emekler, harcanan paralar heba olur. Unutmayalım ki dost acı söyler.

SARIYER POSTA