ÖZEL HABER

19. hafta maçlarının ardından Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta ilk yarı sona erdi. Haftaya 2. sırada giren Sarıyer, Çorum FK karşısında aldığı beraberliğin ardından sezonun ilk devresini 3. sırada tamamladı. Peki geride kalan haftalarda Beyaz Martı nasıl bir performans sergiledi? Detaylar haberimizde...

Uzun yıllardır şampiyonluk hasreti çeken ve iyi başladığı sezonlarda da şampiyonluğa ulaşamayan Sarıyer'in sezonki istatistikleri dikkat çekiyor. Sarıyer Posta Gazetesi olarak lacivert beyazlı ekibin 19 haftada gösterdiği performansı ele aldık.

YARIM ASIR SONRA GELEN REKOR

Lacivert beyazlı ekip, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kurulduğu 1956-1957 sezonundan bu yana savunma anlamında en başarılı dönemlerinden birini geçiriyor. Beyaz Martı ilk 18 maç baz alındığında 51 sene sonra en az gol yediği sezonu yaşıyor. Lacivert beyazlı ekip son olarak en az golü 1970-1971 sezonunda yemişti. Sarıyer o sezon 6 gol yemişti.

TÜRKİYE'DE EN AZ GOL YİYEN 2. TAKIM

Türkiye'deki profesyonel liglerde mücadele eden 145 ekip arasında 7 gol en az gol yiyen takım ile Misli.com 3. Lig 3. Grup ekibi İçel İdman Yurdu Spor Kulübü oldu. Mersin temsilcisini 8 golle Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'tan Sarıyer takip ediyor.

GOL YOLLARINDA SIKINTI YAŞIYOR

Avrupa'da kalesinde en az gol yiyen takımlardan biri olan Sarıyer, bu başarıya rağmen rakip fileleri sarsmada ise sıkıntı yaşıyor. Lacivert beyazlı ekip, Misli.com 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup'ta ilk 5 sırada yer alan 10 ekip arasında 26 golle en az gol atan 2. takım. İlk sırada 23 golle Turgutluspor yer alıyor.

BERABERLİKLERE ABONE OLDU

Ligde 1 mağlubiyeti bulunan Sarıyer beraberliklere ise adeta abone oldu. Toplam 8 beraberlik alan Beyaz Martı, bu maçlarda 16 puan kaybederken, ülkemizdeki profesyonel liglerde mücadele eden 145 takım arasında en fazla beraberlik alan 2. ekip oldu. Zirvede ise Misli.com 3. Lig 4. Grup'ta mücadele eden 52 Orduspor FK yer alıyor.

DEPLASMANDA KABUS YAŞIYOR

Bu sezon deplasmanda 9 maç oynayan Sarıyer, yalnızca 2 galibiyet alabildi. Bu karşılaşmalardan 6 kez beraberlikle ayrılan Beyaz Martı 1 kez mağlup oldu.

SARIYER POSTA GAZETESİ