ABD'nin Güney Dakota eyaletindeki Yankton kentinde düzenlenen dünya şampiyonasında 3'üncü olan Sarıyerli sporcu Mete Gazoz, 3 sene sonra Paris'te düzenlenecek olimpiyatlarda madalya hedeflediğini söyledi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay bireysel kategoride mücadele eden ve çıkarak okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getiren Mete Gazoz, gözünü Paris'te düzenlenecek olimpiyatlara çevirdi.

"Yine bir ilke imza atmak istiyoruz"

Yakaladığı başarıların ardından insanların gösterdiği yoğun ilginin kendisine baskı yaratmadığını söyleyen Gazoz, "Üzerimde hiçbir zaman baskı olmadı. İlerleyen zamanlarda da baskı oluşturacağını düşünmüyorum. Bu beni mutlu eden bir şey. Bana örnek aldığın bir sporcu var mı diye sorduklarında ben hayır, ben kendim örnek  bir sporcu olmak istiyorum derdim. Şu anda da bu yolda adım adım gitmeye devam ediyorum. Tabii bu güzel ilgiyle karşılaşınca gittiğim yolun doğru olduğunu görüyorum. 3 sene sonra Paris'te düzenlenecek olimpiyatlarda bu sefer ferdi olarak değil mix takım ve erkek takımda madalya alıp, yine bir ilke imza atmak istiyoruz" dedi.

Sarıyer'de ikamet ediyor

Kazandığı altın madalya ile Türkiye'yi sevince boğan milli sporcumuz Mete Gazoz, Sarıyer'de ikamet ediyor. Gazoz'un babası Metin Gazoz da Poligon Mahallesi'ndeki İstanbul Okçuluk ve Gençlik Spor Kulübü kurucusu ve aynı zamanda Milli Takım Antrenörü.

SARIYER POSTA