Sarıyer’i sporun merkezi yapmak için kolları sıvayan Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, her mahalleye Spor Kültür Merkezi açacak.

Projeler ile sportif anlamda Sarıyer’de büyük bir değişime imza atılırken, Sarıyer Spor Kulübü’nün başarıları, modern stadyumuyla taçlanacak. Uluslararası Sarıyer Su Sporları Festivali ise Sarıyer’e uluslararası bir imaj kazandıracak.

Sarıyerliler için önemli projelere imza atan Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın, gençlik ve spor alanındaki projeleri, boğazın incisi Sarıyer’i sporun merkezi yapacak. Bayraktar’ın spor projeleri arasında Sarıyer Stadyumu’nun yanı sıra her mahalleye spor kültürü merkezi projesi oldukça dikkat çekiyor. Proje ile Sarıyer’de yaşayan okul çağındaki tüm gençlerin okul ve ev dışında artık üçüncü bir güvenli adresleri olacak. Mahalle spor kültürü merkezlerinde; spor, eğitim, sanat ve kültüre dair Sarıyerli gençlerin kişisel gelişimleri için ihtiyaç duydukları tüm imkânlar yer alacak. Gençler hem eğlenecek hem sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunacak.

Reşitpaşa Spor Tesisi ve yaşam alanı

Reşitpaşa Spor Tesisi ve Yaşam Alanı projesi ile Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi sakinlerinin sosyal yaşamına canlılık gelecek. Spor, doğa, dinlenme ve yaşam alanlarıyla Reşitpaşa Spor Tesisi ve Yaşam Alanı, mahalle halkının ve gençlerin kaliteli zaman geçirebilmelerine yönelik yapılmış bir merkez olacak. Futbol sahasının yanı sıra dinlenme alanları ve yeşil alanlarıyla da çok kapsamlı bir proje olarak hayata geçecek.

Sarıyer’e uluslararası festivaller gelecek

Sarıyer, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar’ın projeleriyle uluslararası iki büyük festivale ev sahipliği yapacak. Projelerden biri Uluslararası Sarıyer Su Sporları Festivali. Boğaz’ın incisi Sarıyer’e renk katacak olan festival kapsamında; kürek, yelken, kano, su topu gibi spor branşlarıyla ilgilenen sporcular yarışacak ve kazananlar için ödül töreni yapılacak. Hem katılımcılar hem de izleyiciler için unutulmaz deneyimler yaşatacak bu festival, Sarıyer’e uluslararası bir imaj kazandıracak.

Uluslararası gençlik festivali

Bir diğer festival ise Uluslararası Sarıyer Gençlik Festivali. Gençlik festivali kapsamında; ulusal ve uluslararası boyutta festivale katılacak gençler arasında bir diyalog geliştirilmesine yönelik platformlar oluşturulacak. Hoşgörü kavramı hakkında da bir farkındalık yaratılırken, festivalde farklı ülkelerden gelen, farklı kültür ve tecrübelere sahip gençlerin, yapılacak aktivitelerle kaynaşmalarını sağlanacak.

Su Sporları Merkezi

Sarıyer’e su sporları merkezi geliyor. Sarıyer’de açılacak olan su sporları merkezinde katılımcı olan gençlere kürek, yelken, kano ve sörf eğitimleri verilecek. Bu branşlarda ilgisi ve yatkınlığı olan Sarıyerli gençlerin, profesyonel sporcu olarak yetiştirilebilmesine de olanak sağlanacak. Su sporları merkezi boğazın incisi olan Sarıyer’e yakışır bir merkez olacak.

Ferahevler Yüzme Havuzu

Bayraktar’ın projelerinden biri de Ferahevler’e yapılacak olan yüzme havuzu olacak. Sarıyer, yazın yüzme sporuyla ilgili geniş imkanlara sahip olsa da, kışın yüzülebilecek kapalı mekanlar noktasında sıkıntı yaşıyor. Ferahevler yüzme havuzu ile tüm Sarıyerlilerin, yazın ve kışın yüzme imkanına sahip olabilecekleri profesyonel ve modern bir spor tesisi olacak.

İstinye Spor Tesisi açılacak

Bayraktar’ın sportif alandaki projelerinden bir diğeri ise İstinye Spor Tesisi olacak. Sarıyerlilerin spora olan ilgisini modern tesislerle karşılamak ve gençlerin sporla daha fazla ilgilenmesinin önünü açmak amaçlanıyor. Konforlu spor alanlarıyla İstinye Spor Tesisi, geniş kapasitesi ve otoparkıyla hizmet verecek.

Sarıyer’e yeni stadyum geliyor

Projeler arasında Sarıyer’e yapılması planlanan yeni stadyum da yer alıyor. Sarıyer Spor Kulübü’nün başarıları, modern stadyumuyla taçlanacak. 9 bin 377 taraftar kapasiteli yeni statta 4 kapalı tribün ve 20 loca bulunacak. 500 metrekare kulüp müzesi, 750 metrekare sosyal tesis alanı ve çocuklar için altyapı tesisinin de bulunacağı yeni stadyumda, restoran ve taraftar mağazası da yer alacak. Engelli taraftarlar için özel olarak tasarlanmış alanlar ve 400 araç kapasiteli otopark olacak.

Yeniköy’e Spor Tesisi

Sportif faaliyetler ile ilgili projelerine özel değer veren Bayraktar, Yeniköy’de spor okulu projesini açıkladı. Yeniköy’de açılacak olan spor okulu, futbolla ilgilenen gençlerin, profesyonel ve disiplinli bir şekilde antrenman yapabilmeleri ve eğitim alabilmeleri için projelendirildi. Sarıyer’de faaliyet gösteren spor kulüplerinin antrenman alanlarının kısıtlı olması sebebiyle açılacak olan bu okulda, futbola ve spora daha fazla destek olabilmek amaçlanıyor.

FSM - Baltalimanı - Emirgan spora doyacak

Bayraktar, İSKİ alanını restore ederek büyük bir spor kompleksi haline getirmeyi planlıyor. Bölgede bir şehir parkı kurarak, Sarıyerli vatandaşların aileleriyle bir arada keyifli vakit geçirebilmeleri sağlanacak. FSM - Baltalimanı - Emirgan Spor Tesisi’nde; dinlenme alanları, çocuk parkları, spor aletleri, futbol ve basketbol sahaları olacak.

Zekeriyaköy’e buz pisti

Sarıyerliler için Zekeriyaköy’de açılacak olan buz pisti, hem sporu hem de eğlenceyi bir arada sunacak büyük bir merkez olacak. Geniş pist alanında, amatör olarak kaymak isteyenler için eğitimciler hazır bulunacak. Ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz Zekeriyaköy Buz Pisti, modern ve Sarıyer’e yakışır bir proje olarak hayata geçecek.

Ayazağa şaha kalkacak

Ayazağa ile ilgili sosyal projelere önem veren Salih Bayraktar’ın kapalı spor salonu, stadyum ve yaşam alanı projeleri bölge halkını sevindirdi. Ayazağa Kapalı Spor Salonu, basketboldan voleybola, tenisten yüzmeye kadar birçok branşta faaliyet gösterecek. Ayazağa Stadyum ve yaşam alanı, Ayazağa Mahallesi’nde ve çevre mahallelerde ikamet eden gençler ve amatör futbolla ilgilenen herkes için ortak bir alan olacak. Ayazağa Stadyum ve Yaşam Alanı ise Ayazağa Mahallesi’nde ve çevre mahallelerde ikamet eden gençler ve amatör futbolla ilgilenen herkes için ortak bir alan olacak. Peyzaj düzenlemeleri, ışıklandırmaları ve tribün alanlarıyla modern bir kompleks inşa edilecek. Tüm mahalle sakinlerinin de kullanabileceği, sporla ve doğayla iç içe güvenli bir yaşam alanı ortaya çıkmış olacak.