TFF 2. Lig Beyaz Grubun 8. haftasında deplasmanda karşılaştığı İnegölspor’u 2-0 yenen Sarıyer liderliğini sürdürdü.

Ligde yoluna namağlup devam eden Sarıyer, konuk olduğu İnegölspor karşısında Yaser Yıldız’ın 52. ve Nuri Fatih Aydın'ın 79. dakikada attığı gol ile 3 puanı hanesine yazdırdı. Oynadığı 8 karşılaşmadan 6 galibiyet ve 2 beraberlik alan lacivert beyazlı ekip, haftayı en yakın rakibi Samsunspor’un 1 puan önünde kapattı.

İnegöl İlçe Stadı’nda oynanan müsabakayı AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, ilçe protokolü, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, Sarıyer'in eski ve yeni yöneticileri, az sayıda İnegölspor ve yaklaşık 150 kişilik Sarıyer taraftarı izledi.

Bayraktar takımı yalnız bırakmadı

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Beyaz Martıları deplasmanda da yalnız bırakmadı. Taraftarlarla birlikte Sarıyer’i desteklemeye giden Bayraktar, müsabakayı protokol tribününden takip etti.

Karşılaşmadan notlar

Mücadeleye tutuk başlayan her iki ekip müsabakanın ilk 10 dakikasında topun arkasına geçerek rakibine pozisyon vermedi. Dakikalar 12’yi gösterdiğinde Sarıyer kalecisi Ali Türkan’ın hatalı vuruşu rakip takım oyuncusuna çarparak kaleye yöneldi. Ani refleksle hamle yapan Türkan topa sahip oldu. Taraftarının da desteğini arkasına alarak oyuna ağırlığını koyan Sarıyer, Yaser Yıldız, Ali Kuçik ve Alim Harlak ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı ve ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıya istekli başlayan İnegölspor, 49. dakikada yakaladığı pozisyondan yararlanamadı. Dakikalar ilerledikçe yeniden oyunun kontrolünü ele alan Beyaz Martılar, 52. dakikada Nuri Fatih Aydın’ın pasında topu ağlara gönderen Yaser Yıldız’ın golüyle öne geçti. Golden sonra kontrollü oyunu tercih eden Sarıyer, kontrataktan pozisyon aradı. İstediği pozisyonu 79. dakikada yakalayan lacivert beyazlılar, ilk golün asistini yapan Nuri Fatih Aydın attığı gol ile farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikadan sonra başka gol olmadı ve maç 2-0 sona erdi. 90 dakika boyunca takımına destek veren Sarıyer taraftarı maçın bitiş düdüğünün ardından galibiyeti futbolcularla birlikte kutladı.

Liderden galibiyet pozu

Maçın bitiş düdüğüyle büyük sevinç yaşayan futbolcuların ve teknik heyetin coşkusu soyunma odasında da devam etti. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Kulüp Başkanı Saffet Akkoyun ve yöneticiler soyunma odasına giderek teknik ekip ile oyuncuları tebrik etti ve coşkularına ortak oldu.

İlk 11’ler

Sarıyer: Ali Türkan, Özgür Çelik, Abdullah Karmil, Serkan Balcı, Feyyaz Belen, Nuri Fatih Aydın, Alim Harlak, Hüseyin Bak, Adem Koçak, Yaser Yıldız, Ali Kuçik.

İnegölspor: Şener Özcan, Gökhan Kurumuş, Bilal Özdemir, Orhan Evci, Raif Demir, Serhat Mermer, Birhan Vatansever, Osman Torun, Yasin Görkem Arslan, Yaşar Çetin.

Hakemler: Davut Dakul Çelik, Gökhan Coşar, Gürcan Dönmez.