Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde geçtiğimiz günlerde görev değişimi yaşanmıştı. Yıllardır ilçede görev yapan Namık Şişman’ın emekli olmasının ardından İstanbul Valiliği kararı ile vekaleten göreve getirilen Mustafa Yılmaz Ordu, ilk röportajını Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na verdi.

2002 yılından bu yana Uzman olarak görev yapan Mustafa Yılmaz Ordu, Sarıyer’in yanı sıra Şişli ve Kağıthane ilçelerinden de sorumlu olacak. Ordu, Sarıyer Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak göreve başlamasının ardından ilk kez Sarıyer Posta’ya konuştu. Ordu, “Bizim işimiz vatandaşa spor yaptırmak” dedi.

“30 YILDIR SPOR İLE İÇ İÇEYİM”

Uzun yıllardır spor yaptığını söyleyen Ordu, “10 yaşından beri spor ile iç içe olan biriyim. Yaklaşık 30 yıldır amatör olarak futbol oynuyorum. Ayrıca 2002 yılından itibaren de Gençlik ve Spor Müdürlüklerinde tesis amirliği gibi çeşitli görevlerde bulundum. Uzman olarak görev yaptım. Açıkçası bu işin mutfağından yetiştim diyebilirim. Türkiye’de en liyakatli benim. 2002’de işe giren çok az kişi var. Benden öncekiler de zaten emekli oluyor. Ülke genelinde benim gibi 70-80 kişi var sadece. Ben vekaleten Sarıyer’e atandım. İlçede bir boşluk oldu. Bu işi benim yapabileceğime kanaat getirdiler ve buraya geldim. Ayrıca Kağıthane ve Şişli’den de sorumluyum” dedi.

“BİZİM DERDİMİZ SADECE FUTBOL DEĞİL”

“Bizim derdimiz sadece futbol değil” diyen Ordu, “Çünkü futbol kendisini bir şekilde götürüyor. Biz de elimizden geldiğince kulüplere destek veriyoruz. Anladığım kadarıyla Sarıyer Belediyesi de destek sağlıyor. Biz de siyaset olmaz. Kapımız herkese açık ve her çocuğu spor ile tanıştıracağız. Benim önceliğim halka spor yaptırmak. İlk hedefimiz bu olacak. Plates, airobik, statta yürüyüş, koşu, kültür-fizik hareketleri ve jimnastik ile spor yapmalarını sağlayacağız. Görev yaptığı her yerde bunu başardım. Umuyorum ki Sarıyer’de de hedefimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE PROBLEMLERİ ÇÖZECEĞİZ”

Ordu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sarıyer, sporun mabedi olduğunu düşünüyorum. Ben kendimi bildim bilen Sarıyer Spor Kulübü var. Çok köklü bir camia. İlçede de en popüler spor futbol. Göreve başladığım ilk gün stadın yetersiz olduğu ve özellikle çimlerin iyi olmadığı söylendi. Yaptığım incelemelerde beklediğimden de kötü bir zemin ile karşılaştım. Bunun ile ilgili çalışmalara başladık. Gerek tohumların atılması gerekse sahanın çimlenmesi konusunda adımlarımızı attık. Bunun yanı sıra stadın da bazı sıkıntıları var. Çok eski bir stat. Yapılan bakımlarda yama olarak kalıyor. Kalıcı bir çözüm üretilemedi. Kulüp ile görüştüm. Ayrıca Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile de bu konuları ele alacağız. Elimizden geldiğince bu problemleri çözeceğiz.”

“TALEPLERE CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Sarıyer’in tesis konusunda yetersiz olduğunu söyleyen Ordu, “Sarıyer, İstanbul genelinde en az tesise sahip ilçelerden biri. Tabi hiç tesisi olmayan ilçelerde var. Ancak Sarıyer denince aklıma futbol geliyor. Bunun böyle olmaması lazım. Sarıyer Belediyesi’nin de tesisi yok. Sarıyer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait bazı tesislerin olduğunu da söyleyeyim. Ancak işletmeye verildi. Bahçeköy’deki spor salonunu Orman Fakültesi işletiyor. Fakat kullanımı bize ait. Bunun yanı sıra Zekeriyaköy’deki Orhan Keçeli futbol sahasını ziyaret ettim. Oranın sıcak su tesisatını çözmeye çalışıyoruz. Akabinde rüzgar panellerini yapmaya çalışıyoruz. Eğer bu sıkıntıları çözersek orada da maç oynanacak. Şuana kadar 7-8 kulüp antrenman için geldi. Daha yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri. Bizden talebi olan herkese cevap vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

YETENEKLİ ÖĞRENCİLER TESPİT EDİLECEK

Ordu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda yetenek taraması yapılacak. Sarıyer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak Halk Eğitim üzerinden 30 tane antrenör alacağız. Okulların açılmasıyla birlikte okullarda görev yapacaklar ve yetenekli öğrencileri tespit edecekler. Binlerce öğrenci belirlenecek. Akabinde testlere girecekler ve değerleri yüksek çıkan çocukları hocalarımız çalıştırıyor. Daha sonra her çocuğu branşına göre farklı yerlere gönderiyoruz.”

SARIYER POSTA