Yaklaşık 2 yıl önce Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda futbol eğitimi alan Sarıyerli Derin Çimen Döger, dünyanın en köklü futbol okullarından birisi olarak kabul edilen Barcelona Futbol Kulübü’ne ait Barça Akademi’ye kabul edildi.

Dünya futbolunun önde gelen spor kulüplerinden biri olan Barcelona, antrenmana çıkardığı ve yeteneklerini beğendiği Sarıyerli futbolcu Derin Çimen Döger'i kadın futbol takımının altyapısı için Barça Akademi’nin kadrosuna dahil etti.

DÖGER'DEN BAŞKAN GENÇ'E ÇAĞRI!

Futbolculuk serüvenini anlatan Derin Çimen Döger, ""2 yıl önce Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulları'nın kız futbol branşına başlamıştım. Daha önce de okulumda futbol oynuyordum. Babama söyledim ve beni yaz spor okuluna kaydettirdi. Aldığım eğitim sayesinde Barça Akademi’ye kabul edildim. Tüm hocalarıma ve Şükrü Genç Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız ile bir de futbol oynamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"BARCELONA'NIN ANTRENMANLARINA ÇIKTI"

Sarıyer Belediyesi Antrenörü Didem İskenderli, "Çimen ile yaz spor okullarının kayıt dönemi sırasında tanıştım. Yaş grubu küçük olduğu için kadın futbol takımının altyapısına çağırdım. Orada kendinden büyük yıldız takımı ile antrenmanlara çıktı. Barcelona'nın yetenekli kız çocuklarına yönelik projesi var. Yetenekli olduğunu gördüğüm için onlarla temasa geçtim ve Çimen'in orada antrenmana çıkarttık. Kendileri de oyuncuyu beğendiklerini okula kabul ettiklerini söylediler" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ