Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi', Sarıyer'de de başladı. Bu kapsamda Mustafa Yener Kapalı Spor Salonu'nun yanına portatif havuz kuruldu.

7-12 yaş arası çocukların fiziksel, gelişimlerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlaması planlanan 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' kapsamında, yılsonuna kadar yaklaşık 2 bin 500 çocuğa yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

"İKİNCİ HAVUZU AYAZAĞA MAHALLESİ'NE KURACAĞIZ"

Proje ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi'ne bilgiler veren Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cebrail Karakaş, "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında 2021 yılı içerisinde İstanbul genelinde 7-12 yaş aralığındaki 500 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. İçerisinde bulunduğumuz pandemiye rağmen yaklaşık 170 bin öğrenci bu projeden yararlandı. İl genelinde havuz inşaatları devam ederken, İstanbul'daki 20 ilçeye 40 adet portatif havuz kuruldu. Bunlardan biri Sarıyer Merkez'e hizmete girdi. Önümüzdeki süreçte ikinci havuzu da Ayazağa Mahallesi'ne kuracağız" diye konuştu.

"YIL SONUNA KADAR 5 BİN SARIYERLİ ÇOCUĞA YÜZME ÖĞRETECEĞİZ"

Karakaş, "İlk etapta havuzdan yararlanması için yaklaşık 200 öğrenci tespit edildi. Gerek kapasite gerekse pandemi nedeniyle sınırlı sayıda öğrenci alıyoruz. Çocuklar Sarıyer Belediyesi'nin aracı ile gelerek, antrenörler eşliğinde eğitim alıyorlar. Bu proje kış mevsiminde de devam edecek. Bu kapsamda eylül ayında havuzun üstü kapatılacak. Hedefimiz haftada 500, yaz boyunca da 2 bin 500 öğrenciyi havuz ile buluşturmak. Aynı zamanda proje kapsamında 2021 yılı içerisinde Sarıyer'de yüzme öğretilecek çocuk sayısı 5 bin olarak belirlendi" ifadelerini kullandı.

"SARIYER BU AVANTAJINI KULLANAMIYOR"

Sarıyer'in deniz avantajını kullanamadığına dikkat çeken Karakaş, "Yerel yönetimin de desteğiyle Sarıyer'de bu projeyi hayata geçirmeyi amaçladık. Çünkü ilçemizin etrafı denizlerle çevrili. İnsanlar dışarıdan Sarıyer'e baktığında su sporunun çok geliştiğini ve tüm çocukların yüzme bildiğini düşünüyor. Havuzu ilk kurduğumuzda bazı dostlarımız bu kararımıza şaşırdı. Çünkü 'Boğaz'ın dibinde havuz mu olur?' diye düşündüler. Fakat durum böyle değil. Gözlemlediğim kadarıyla sınırlı sayıdaki noktalarda denize giriliyor. Su sporu ise hiç yok denecek kadar az. Aynı şekilde 3 tarafı denizle çevrili olmasına rağmen deniz turizmi gelişmedi. İstanbul'un birçok ilçesi denize hasret kalırken, Sarıyer bu avantajını kullanamıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"SU SPORLARI MERKEZİNİ SARIYER'E KAZANDIRMAK İSTİYORUM"

"Sarıyer'de su sporları merkezini açmayı hedefliyorum" diyen Karakaş, "Bu sayede kanodan rüzgar sörfüne kadar birçok su sporu ilçemizde yapılabilecek. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile bu konuyu konuştum. Kendisi de bu düşünceme olumlu yaklaştı. Bu proje daha önce denendi fakat amacına ulaşamamış. Bununla ilgili uygun bir tesislerinin olduğunu ve inşaatın bitmesinin ardından oradan faydalanabileceğimizi söyledi. Akabinde federasyon ile temasa geçip su sporları merkezini Sarıyer'e kazandırmak istiyorum. Tabi bunu tek başıma yapamam. Herkesin desteği gerekiyor. Burada medyanın bize sağlayacağı katkı da çok önemli. Çünkü sizler farklı gözle bakıyorsunuz. Sizin önerilerinizi, eleştirilerinizi dikkate alıp nasıl daha iyisini yapabiliriz diye düşünürüz" şeklinde konuştu.

"İMKANLARI SINIRLI OLAN ÇOCUKLARI SPORA YÖNLENDİRİYORUZ"

'Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi hakkında da bilgiler veren Karakaş, "Cumhurbaşkanlığı'nın talimatı ile İçişleri Bakanlığı tarafından 'Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi' başlatıldı. Sekretaryası illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık. Projeden bakan ve bakan yardımcıları sorumlu. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu projenin bir paydaşı. Bu havuzumuzu aynı zamanda 'Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi' kapsamında da kurduk. Özellikle imkanları sınırlı olan mahallelerde yaşayan çocukları su sporuna kanalize ediyoruz. Bu manada gerek servis ile gerekse evinin yakınındaki tesislerden yararlandırarak, aktivitelerin içerisinde olmalarını sağlıyoruz. Yaptığımız son toplantıda avcılık ve atıcılık kulübü için öğrenciler seçildi. Pilot bölge Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, pilot okul ise Dumlupınar İlkokulu seçildi. Okul içerisine gençlik ofisi açtık. Öğrenciler bu merkezde ders yapabilir, el becerilerini geliştirebilir ve sosyalleşebilir. Daha sonra Kaymakamımız Mehmet Özer'in öncülüğünde antrenör komisyonu kurduk. Bu komisyon tarafından seçilen öğrencilerin bazılarını ENKA'ya, İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'ne, tenis branşına, okçuluğa yönlendiriyoruz" dedi.

"MİLLİ EĞİTİM İLE BİR PROTOKOL İMZALAYACAĞIZ"

Karakaş sözlerini şöyle sonlandırdı: "Sarıyer Kaymakamlığı öncülüğünde okullar açıldığında Milli Eğitim ile bir protokol imzalayacağız. Aynı zamanda diğer paydaş kurum ve kuruluşlarla da ortak projelere imza atabiliriz. Sarıyer'de çok önemli üniversiteler bulunuyor. İlkokuldan üniversiteye kadar baktığınızda ilçemizde yüz binin üzerinde bir öğrenci nüfusu yaşıyor. Üniversitelerdeki yurtların içerisinde üniversite öğrencilerine yönelik gençlik ofisi açıyoruz. Aynı zamanda sportif alanlar da kuracağız. Akabinde üniversiteleri ziyaret edeceğim. Amacım üniversite öğrencilerinin, İASKF, eski sporcuların ve üniversite temsilcileriyle birlikte gençlik ve spor çalıştay yapmak. Aynı zamanda imzalayacağımız beden eğitimi ve spor yüksekokulu okuyan 3. sınıf öğrencilerinin Sarıyer'de staj yapmasını sağlayacağız. Bu sayede hem burada tecrübe edinecekler hem de aldıkları eğitim ile ilçemize katkı sağlayacaklar."

SARIYER POSTA GAZETESİ