Geçtiğimiz sezon Sivas Belediyespor'u çalıştıran başarılı genç teknik direktör Serdat Bozkurt, Sarıyer'in 1+1 yıl Sarıyer'in yeni hocası oldu.

Yeni sezon öncesi hoca arayışında titiz davranan Sarıyer Yönetim Kurulu, aradığı teknik direktör kararını Serdar Bozkur ile verdi. Bozkurt'un yardımcıları ise Aykut Kıran, Serdar Sevinç ve Salih Aydın yapacak. Genç teknik adam geçen sezon 2.06 puan ortalaması ile geçtiğimiz sezon başarılı bir grafiği çizdi.

Kulüp binasında Serdar Bozkurt ile gerçekleştirilen imza törenine Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun ve As Başkan Hakan Şengül, yönetim kurulu üyesi Serkan Torun, Selçuk Kavaloğlu ve Arif Odabaşı hazır bulundu. İmza töreninde konuşan Başkan Saffet Akkoyun bu sene şampiyonluk hedeflerinin olduğunu hatırlatarak, “Yeni teknik direktörümüz camiamıza hayırlı olsun. Sarıyer’de hedef her zaman büyüktür. Güzel bir takım kurup birlik ve beraberlikle güzel bir sezon geçirmek istiyoruz” dedi.

SERDAR BOZKURT KİMDİR 

Eski futbolcu Ümit Bozkurt’un kardeşi olan Serdar Bozkurt, antrenörlük kariyerine 2008’de Ankara Demirspor’da başladı, 3 yıl Ankara Demirspor’a hizmet ettikten sonra yine bir başkent kulübü Kızılcahamamspor’da antrenörlüğe başladı. 2014’de, kariyerine başladığı Ankara Demirspor’a bu sefer teknik direktör olarak döndü, orada bir sezon görev yaptıktan sonra Çorum Belediyespor ve en son Sivas Belediye Spor’u çalıştırmıştı.

Bozkurt: Ağabeyim tam destek oldu

Teknik Direktör olmaya 21-22 yaşında karar verdiğini belirten Genç teknik adam Serdar Bozkurt, “Ankara Demirspor takımındaydım, o zamanlar profesyonel takımlarında amatörde oynayan takımları vardı. Ben ve benim gibi altyapıdan yetişen birçok arkadaş futbolcu olma hayaliyle yanıp tutuşuyorduk ama bazı engelleri geçemiyorduk. A takıma çıkıyorduk, tam olduk derken, tekrar amatör takıma indiriyorlardı. Teknik adamların odasına girmeye onlarla konuşmaya korkardık adeta titrerdik. Çok yetenekli arkadaşlarım futbolcu olamadı ve kayboldu gitti” dedi.

2008 yılından beri profesyonel takımlarda analizci, kondisyoner, scout, yardımcı antrenör olarak her kademede çalıştığını ifade eden Bozkurt, “Son 4 sezondur da teknik adam olarak çalışmaktayım. Bu mesleğe karar verme anımdan bugüne kadar her zaman ağabeyimin desteği tam oldu ve attığım adımların hepsinde istişarelerde bulunarak karar verdim” diyerek açıklamalarda bulundu.

Genç teknik adam Serdar Bozkurt ve yardımcılarına başarılı bir sezon ve hoşgeldin diyoruz.