İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adına düzenlenen Engel Atlama Yarışmalarında kupanın sahibi belli oldu. Sarıyer'deki İstanbul Atlı Spor Kulübü'nde (İASK) gerçekleştirilen yarışmada, Burak Azak en iyi dereceyi yaparak birinciliğe ulaştı. Azak’a kupasını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı verdi.

Yarışmaları; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediye Meclisi ve İBB Meclisi CHP Üyeleri Melendiz Dalyan İzgi ile Görkem Kurşun da izledi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN 180 BİNİCİ KATILDI

Biniciliğin önemli branşlarından biri olan engel atlamada bu hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kupası heyecanı yaşandı. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İASK iş birliğinde düzenlenen organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından 180 binici katıldı.

SARIYER BELEDİYESİ ADINA DA YARIŞMA YAPILDI

Sarıyer Belediyesi adına da kupa yarışmasının yapıldığı müsabakalarda biniciler 80 cm, 100 cm, 125 cm ve 140 cm engelleri atladı. İBB Atlı Zabıta Birimlerinin de alanda hazır bulunduğu etkinlik alanında İASK Atlı Cimnastik Sporcuları mini bir gösteri yaptı.

KUPANIN SAHİBİ BURAK AZAK

Binicilerin 4,5 ve 6 yaş haricindeki atlarla katıldığı yarışmanın sonunda İASK’dan Burak Azak yarışı birinci sırada tamamlayarak hem kupanın hem de 10 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Azak, kupasını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı’nın elinden aldı. kupa seremonisinin ardından performansı ile ilgili değerlendirmede bulunan Azak, “Barajdan önceki ilk parkurda atım çok iyi performans gösterdi. Atımdan çok memnundum. Atım gerçekten hızlı bir at ve baraj parkurunda da iyiydi. Parkura girdim, ben elimden geleni yaptım, o da elinden geleni yaptı ve kazandık, çok mutluyum” dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ