Süper Lig ile TFF 1. Lig'in başlamasına rağmen amatör liglerdeki belirsizlik futbolcuları isyan ettirdi. Orhan Saka Amatörler Evi'nin önünde toplanan BAL futbolcuları, Covid-19 tedbirleri kapsamında liglerinin başlatılmaması nedeniyle TFF'yi protesto etti. Hatırlanacağı üzere 19 Eylül Cumartesi günü 2. ve 3. Lig'de start alacak.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yaklaşık 70 futbolcu, liglerinin başlatılmamasını protesto etti. Futbolcular, alkışlarla Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) protesto ederek seslerini duyurmaya çalıştı. Müsabakaların en kısa sürede oynanmaya başlamasını isteyen oyuncular, TFF'ye tepki olarak formalarını ve kramponlarını Orhan Saka Amatörler Evi'nin önüne bıraktı.

"YAPACAK BAŞKA HİÇBİR İŞİMİZ YOK"

Açıklamalarda bulunan Barış Altıntaş, 50 bine yakın amatör lig oyuncusunun sesini duyurmak için toplandıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de amatör liglerin oynanmama ihtimali var. 8 aydır hiçbir şey yapmadan evlerimizde yatıyoruz. Bizim ihtiyaçlarımız var. Herkesin bakmakla yükümlü olduğu ailesi var. Hepimiz dardayız ve zordayız. Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan ricamız var. Bunca insanı lütfen mağdur etmeyin. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de amatör liglerin oynanmaya ihtiyacı var. Türkiye, çok büyük bir devlet. Gerekli bütün sağlık önlemlerini alıp 250 BAL takımını oynatacak gücümüz var. Aksi halde 50 bin insanın hayalleri söz konusu. Bir sene daha futbol oynamazsak Amatör Lig futbolcularının hali ne olur? Bunu da düşünmek lazım. Artık bütün dünya pandemi ile yaşamayı öğrenecek. Bütün tedbirlerimizi alacağız ve dikkat edeceğiz. Tek isteğimiz işlerimize geri dönmemiz. Yapacak başka hiçbir işimiz yok."

SARIYER POSTA GAZETESİ