Sarıyerlilerin uzun yıllardır yapılmasını beklediği ve birçok kez gündeme gelen Sarıyer’in simgesi beyaz martı heykelinin açılışı, yoğun bir katılımla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Beyaz martı heykeli Sarıyer Meydan’daki yerini almadan önce ilçede tanıtım turuna çıktı. Sabah saat 10.00’da İstinye’den yola çıkan heykel, sırasıyla Maslak, Hacıosman, Kefeliköy, Çayırbaşı ve Büyükdere’den geçerek, açılışın yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na getirildi.

Heykelin açılış törenine; Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Meclis üyesi adayları, Sarıyer’in eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Hayri Ülgen, Sarıyer Spor Kulübü Müdürü Şeref Ayer, Sarıyer Spor Kulübü Yöneticisi Arif Odabaşı, Cem Aydın, Sarıyer Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Birol Yılmazel, muhtarlar ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.

Yüksel’den Başkan Genç’e teşekkür

Açılışta konuşan Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, “Belediye Başkanımız Şükrü Genç ile bizi temsil edecek bir anıtımızın olmaması ile ilgili konuşmuştuk. Kendisi de büyük emekler vererek, beyaz martı heykelini Sarıyer’e kazandırdı. Bu martı heykeli aynı zamanda şampiyonluğumuzun da habercisi olmasını temenni ediyorum. O sene bu sene diyoruz. Şahsım ve tüm Sarıyerliler adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedefimiz üst ligler”

Sarıyer Spor Kulübü’nün duayenlerinde Araştırmacı Yazar İbrahim Balcı, “Sarıyer Spor Kulübü 1920’lerde faaliyete başlamış, 1940’larda tescil olmuştur. O tarihten bu yana büyük mücadeleler vererek ayakta kadı. Burada bayrağı devralıp iyi hizmet eden kişilerin büyük önemi var. Takımımız şuanda şampiyonluk mücadelesi veriyor. Amacımız üst liglere çıkıp, oralarda kalıcı olmak. Açılışını yaptığımız heykel ile Sarıyer’in gerçek manada önemli bir eksikliği giderilmiş oldu. Artık ilçemize gelenler başka yerlere gidip fotoğraf çektirmeyecek. Burada denize karşı heykel ile birlikte anılarını ölümsüzleştirebilecekler. Ben bu heykeli ilçemize kazandıran herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Martı heykeli yapmak zordur”

Beyaz martı heykeli ile ilgili konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Öncelikle Heykeltıraş Hüseyin Suna’ya emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Martının heykelini yapmak kolay değil. Hem çok narin bir hayvan hem de çılgındır. Bunlara rağmen çok başarılı bir iş oldu” dedi.

“Hep birlikte o sene bu sene diyoruz”

“Sarıyer Spor Kulübü’nün şampiyon olduktan sonra istikrarını sürdürmesi sizlerin elinde” diyen Genç, “Biz bunu kurmaya çalışıyoruz. Sadece spor alanında değil, yaşamın her alanında bir istikrar oluşturmak ve bunun üzerine konulmasını hedefliyoruz. Olmazsa olmazlarımızın başında Sarıyer geliyor. 10 yıldır elimizden geldiğince destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Özellikle bu sene çok önemli bir ivme yakaladık. Camia olarak bir amaç etrafında kenetlendik. Bu yüzden O sene bu sene diyoruz” şeklinde konuştu.

“Geriye kalan her şey ikinci plandadır”

Konuşması sırasında 1940 Sarıyer Taraftarlar Derneği Başkanı Ahmet Efe’yi kürsüye çağıran Genç, şunları söyledi: “Ben Ahmet’e siyasi görüşünü sorsam olmaz. Çünkü o zaman Sarıyerliliğin bir anlamı kalmaz. Sarıyerli için karşısındaki kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin, yaşam seviyesi ne olursa olsun aslolan huzurlu ve birlikte yaşamak. Geriye kalan her şey ikinci plandadır.”

“Sarıyer taraftarı dünyanın en büyük taraftarıdır”

1940 Sarıyer Taraftarlar Derneği Başkanı Ahmet Efe, konuşmasında, “Öncelikle dökme kalıp heykel yerine sanatsal bir heykel yaptığınız için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sarıyer taraftarı dünyanın en büyük taraftarıdır. Bunu herkes biliyor. Bu sene şampiyon olacağımıza yürekten inanıyorum. Kimse de bunu engelleyemez. Heykelimizin, alacağımız şampiyonluğun anıtı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şükrü Genç ve Ahmet Efe, Heykeltıraş Hüseyin Suna’ya çiçek takdim etti.