Uzun yıllardır sporun içinde, sporcu, antrenör, yönetici ve eğitmen olarak çalışan Serkan Kaptan ve Sinan Maraz, tecrübelerini Sarıyer’de Newell Fitnes’te sağlıklı yaşam ve fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin hizmetine sundu. Fitness ve pilates dersleri dolu dizgin geçen Newell Fitnes’te kitle ve elit spor hizmetleri sunan Kaptan ve Maraz, bize pilates ve fitness çalışmalarını anlattı.
Bir süredir fitness sporcusu ve performans sporcularına estetik ve esnek bir vücut, fit görünüm, sağlıklı yaşam vaadeden Newell Fitness, sporun içinden gelen eğitmenleriyle dikkat çekiyor.

İŞİN EHLİ İKİ PROFESYONEL SPORCU…

Serkan Kaptan ve Sinan Maraz ortaklığında Sarıyer merkezinde Yeni Mahalle Caddesi’ndeki modern spor salonuna sahip Newell kapılarını Sarıyer Posta’ya açtı. Uzun yıllardır sporun içinde; sporcu, antrenör, yönetici, eğitmen olarak çalışan Maraz ve Kaptan, Fitness sektörünün gelişimine paralel olarak irili ufaklı açılmış olan kulüplerde uzun süreler görev yaptı. Sarıyerli olan Serkan Kaptan uzun yıllar profesyonel bir futbolcu olarak yeşil sahalarda top koşturdu.  Sarıyer altyapısında yetişen Kaptan, Altınordu, İzmirspor, Çorumspor ve Sarıyer gibi daha birçok kulüpte futbol oynadıktan sonra profesyonel futbolu bırakarak, bu tecrübeyi şimdi yeni sporculara ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenlere hizmet vererek harcıyor. Sinan Maraz ise, 13 yaşında spora başladı.  Taekwon do, jimnastik, badminton ağırlıklı yaptığı spor branşları. Marmara Üniversitesi’nde 2003 yılında antrenörluk ve kondisyonerlik eğitimleri aldı. Yine Marmara Üniversitesi Spor Sağlık Bilimleri’nden 2006 yılında mezun oldu. Badminton Federasyonu’nda 3. Kademe antrenör, Vücut geliştirme ve Fitness Federasyonu’nda 2.Kademe antrenörlük, Jimnastik Federasyonu’nda 1. Kademe pilates antrenörlük belgelerine sahip Maraz, 16 yıllık fitness sektöründe deneyim sahibi.

NEWELL FİTNES’TE NELER YAPILIYOR

Eğitmen Serkan Kaptan, Newell Fitnes’in hizmet alanıyla ilgili kısa bilgiler verirken, “Butik kulübümüzde kitle (fitness sporcusu) ve elit spor (performans sporcusu) çerçevesinde hizmet sunuyoruz. Üyelerimize birebir eğitim (personal trainer) ve istek doğrultusunda küçük gruplar oluşturarak özel sınıflar oluşturuyoruz. Üyelerimizin kendi kondisyon durumlarını en uygun seviyeye çıkartıp, performanlarını artırmaya yönelik katkı ve desteklerimizi sunuyoruz. Pilates, Functional Trainning (crossfit, bootcamp, armytraining vb.), esaslarıyla çalışmalarız egzersiz programlarınıza dahil edeceğiz.”dedi.

DOKTOR, FİZYOTERAPİST VE DİYETİSYEN DANIŞMANLIĞINDA ÇALIŞILIYOR

Fitness ve pilates alanlarında yaptıkları çalışmaları dile getiren Kaptan, “Fitness sporcularına uygun olan hizmetlerimiz Functional trainning. Pilates’te ise, kulübümüzde üyelerimize mevcut durum değerlendirmeleri ardından, hedef ve amaçlara ulaşmalarını sağlayacak kişisel egzersiz düzenlemeleri yapılmaktadır. Kulübümüzde elit spor (performans sporcusu) ve kitle sporu (fitness sporcusu) alanlarında personel trainer hizmetlerinden yararlanılabilmekte.”dedi.

Gerekli hallerde üye doktorlarının, fizyoterapistlerinin veya diyetisyenlerinin tavsiyeleri göz önünde bulundurularak program seyrinde düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Kaptan, “Bu bağlamda fonksiyonel egzersizler, pilates çalışmaları egzersiz rutinine eklenerek gelişim ve değişimler düzenli geribildirimlerle kontrol edilecektir.”diye konuştu.

SAĞILKIL VE FİT BİR VÜCUT NASIL KAZANILIR

Sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşmanın yollarını anlatırken, önemli ayrıntılara dikkat çeken Sinan Maraz ise, “Functional trainning / fonksiyonel egzersiz; fitness sektöründe daha çok insanların crossfit, bootcamp, armytraining gibi ticari unvanlarla tanıştığı ama aslında insanların doğasında olan hareketlerin belli bir disiplinle egzersiz programlarına eklenmesidir. Birim zamanda üst seviyede enerji harcamanızı saylayacak, kilo kontrolü ve hareket kabiliyetinde artış sağlayabileceğiniz dinamik bir programdır. Birçok kas grubunun koordineli bir şekilde çalışması esasına dayanan etkili bir çalışmadır. Program başlangıcında belli alt yapı / adaptasyon çalışmaları ardından üst düzey performans sağlayabileceğiniz bu antrenman yöntemiyle dinamik saatler sizleri bekliyor.”ifadelerini kullandı.

Fonksiyonel egzersizlerle kazanımlar; kilo kontrolü, vücut bütünlüğü, fonksiyonel kapasitede artış sağlayacağını anlatan Sinan Maraz,  “Pilates, uzun yıllar önce disiplini daha çok rehabilitif amaçla oluşturulmuş bir egzersiz yöntemidir. Fitness sektörünün içinde de kendisine iyi bir yer bulmuş ve öyle de kalacak bir egzersiz yöntemidir. Pilates egzersizlerinizden kazanımlarınız; vücut koordinasyonunuz farkındalığınızın artması, esneklik ve kuvvetin dengeli gelişerek sağlıklı kas-iskelet sistemi oluşturması gibi unsurlar olacaktır.”dedi.

DENGELİ BİR VÜCUT İÇİN EN UYGUN YÖNTEM

Vücudun dengesini sağlamanın en iyi yönteminin pilates olduğunu kaydeden Maraz, “Pilates, rehabilitasyon, kilo kontrolü, dengeli bir vücut oluşturmak için uygun bir yöntemidir.”dedi. Performans sporcularca uygun olan çalışmaları sıralayan Maraz, “Kondisyonel niteliklerin iyileştirilmesi ve konusunda profesyonel destekli çalışmalar performans sporcularında kondisyonel niteliklerinde olması gereken parametrelerdeki eksiklikleri gidermek adına profesyonel ekiplerle koordineli çalışmaları kapsamaktadır.”diye konuştu.

Profesyonel sporculara da hizmet verdiklerini hatırlatan Maraz,  “Teknik direktör, rehabilitasyon uzmanlarından, fizyoterapistlerden, spor hekimlerinden alınan direktifler/bildirimler doğrultusunda antrenmanlar düzenlenmektedir. Sezon öncesi, sezon geçişlerinde, müsabaka sonrası toparlanma aşamsında sporcuların antrenmanları da düzenlemekte.”dedi.

KADINLAR İÇİN ÖZEL GRUPLAR VAR

Newell Fitnes’te kadınlar için özel eğitmen ve özel gruplar da bulunuyor. Hafta içi hergün sabah saat 10.00’da pilates gruplarına katılmak isteyen kadınlar için İlknur Yaman ve Nagihan Esen tarafından özel eğitimler veriliyor. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri eğitmen İlknur Yaman, salı ve perşembe günleri ise eğitmen Nagihan Esen eşliğinde kadınlar grup çalışmaları yapıyor.

İletişim

Merkez Mh.Yenimahalle Cad. 45/A Sarıyer

Web: www.newellfitness.com.

GSM: 0532 736 94 10- 0530 040 76 90

 

http://www.sariyerposta.com/