TFF 2. Lig ekiplerinden Sarıyer Spor Kulübü'nde seçim heyecanı sona erdi. Yapılan kongrede tek aday olan Saffet Akkoyun, 5. kez lacivert beyazlı kulübün başkanı seçildi. Akkoyun böylece Erdal Aksoy'un ardından kulüp tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı oldu.

Kongreye; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, TFF Başkanvekili Ali Düşmez, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci, Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, İstinye Muhtarı Recep Alkan, Rize Dernekleri Komite Başkanı Bayram Ali Koçoğlu, Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, S.S. 19 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akkaya, Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, eski yöneticiler, kongre üyeleri, iş ve spor dünyasından önemli isimler katıldı. Kongrenin divan başkanlığını ise Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu yaptı.

YÖNETİM İBRA EDİLDİ

Corona virüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge kapsamında kongre alanına giriş yapanların ateşleri ölçülürken, kongre üyesi olmayanlar alınmadı. Sarıyer Spor Kulübü Tesisleri'nde yapılan kongre, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Konuşmaların ardından geçmiş yönetim mali ve idari yönden ibra edildi.

"SARIYER HEPİMİZİN GÖZBEBEĞİ"

Kongrede konuşma yapan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, "Semtimizin güzide takımlarından Sarıyer Spor Kulübü'nün kongresinde sizlerle bir arada olduğum için çok memnunum. Genel kurulumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Başarı için birlik ve beraberlik çok önemli. Saffet Başkan bu sezon ki gruplar hakkında 'Rakiplerimizde en az bizim kadar grubun zor olduğunu biliyor. Biz kendimize güveniyoruz' dedi. Başarı için öncelikle inanmak lazım. Sarıyer hepimizin gözbebeği. Sezonun ilk yarısında takımımızı tribünden destekleyemeyeceğiz. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de vaka artışları hız kazandı. Hem takımımız hem de sevdiklerimiz ile daha güzel günler yaşamak için belirlenen kurallara uymamız gerekiyor. Son olarak kongredeki dayanışmanın sahaya da yansıtıp bizi sevindirecek sonuçların alınmasını diliyorum" diye konuştu.

GENÇ'TEN ALTYAPI VURGUSU

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Sürekli yönetmelikler değişiyor ve bundan kaynaklanan sürece ayak uydurmanın ötesinde yaşamı ayakta tutma konusunda yoğun bir çaba içerisindeyiz. Sarıyer Kaymakamlığı ve diğer kamu kurumları ile koordineli çalışıyoruz. Bu dönemi hep birlikte atlatacağız. Birlik ve beraberliğin olması halinde sıkıntılı süreci atlatacağımız gibi Sarıyer Spor Kulübü'nde de başarılı olmamız kaçınılmaz. Kulüp hepimizin kulübü. İstanbul dışına çıktığımda ilk sorulan soru Sarıyer ve Sarıyer Spor Kulübü nasıl oluyor. Herkes tarafından tanınan bir marka. Biz de kulübü daha ileriye nasıl götürebileceğimizi düşünmemiz lazım. Bu yükü birkaç kişinin sırtına yüklemek doğru olmaz. Olayı bir bütün olarak değerlendirip bir program dahilinde altyapısı ve üstyapısı ile yarınları kurmamız lazım.  Süper Lig'de mücadele eden Alanya, Hatay ve Karagümrük ile aynı ligde mücadele ediyorduk. Demek ki onlardan aşağı kalır yanımız yok. U-17 ve U-19 alt yaş kategorilerinde şampiyonlukları olan bir kulübün A takımında bu gençlerden neden olmaz? Hedefimiz çoğunluğunu Sarıyerli gençlerin oluşturduğu bir yapılanma olması. Bu sistem oluşturulduğunda her şey daha kolay ve daha güzel olacak. Kongrenin Sarıyer ve ülke futbolu için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SARIYER TARAFTARI OLARAK HEYECANLA BEKLİYORUM"

TFF Başkanvekili Ali Düşmez, "Sarıyer için futbolcu tarlası deniyor. Fakat bazı tarlalar vardır ki dışarıdan toprak getirip ağaçlar yetiştiriliyor. Sarıyer'in bir çocuğu olarak bu toprağın her zaman güzel meyveler vereceğine olan inancım tamdır. O günleri bir Sarıyer taraftarı olarak heyecanla bekliyorum. Ayrıca Saffet Başkana ve ekibine bu zor günlerde üstlendikleri görevden dolayı tebrik ediyorum. Yıllardır sporun içerisinde olan biri olarak bu zorlukları yakından biliyorum. Bildiğiniz üzere TFF olarak bazı kararlar aldık. Corona virüse karşı sezonun ilk yarısı seyircisiz oynanacak. Kurallara uyup bir an önce bu salgından kurtulmayı Allah'tan niyaz ediyorum. Bugün bir araya gelmemize vesile olan kongremizin de hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"BU SÜREÇTE BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞADIK"

Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, "Covid-19 salgını nedeniyle kongremizi ertelemek zorunda kalmıştık. Fakat Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'in desteği ile kongreyi gerçekleştiriyoruz. Tabi bu süreçte büyük zorluklar yaşadık. Bu konuda söyleyeceğim birkaç husus var. TFF kalan 6 maçı oynatmadı. Bu maçlar oynansaydı biz belki de 1. Lig'e yükselecektik. İnşallah önümüzdeki yıl böyle bir süreç olmaz. El birliği ile bir şeyleri başarabiliriz. Bu sadece maddi değil, manevi destek için de geçerli. Sarıyer'e gelip para vermek isteyen çok kişi var. Fakat bildiğiniz gibi herkesin parası alınmıyor. Fakat kulübümüze destek olan Nevzat Aydın ile güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Kendisine de bir kez daha hoş geldin diyorum" dedi.

"TEK AMACIM SARIYER'İ HAK ETTİĞİ YERLERE GETİRMEK"

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın ise şunları söyledi: "Trabzonspor'da başkan yardımcılığı dahil birçok kademede görev aldım. 20 yıldır da Yemeksepeti projesi bünyesinde görev alıyorum. Hem spor hem de iş dünyasından elde ettiğim vizyon ve birikimleri bana en yakın gelen Sarıyer Spor Kulübü ile birleştirmek istiyorum. Bunda Başkan Saffet Akkoyun ve kulübün hikayesi büyük rol oynadı. Ayrıca Sarıyer Spor Kulübü'nden hiçbir beklentim olmadığını da ifade etmek istiyorum. Futbol benim hayatımın çok önemli bir yerinde. Futbol ilgili tek amacım Sarıyer'i hak ettiği yerlere getirmek. İnşallah bundan sonra önümüz açık olacak."

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

SARIYER POSTA GAZETESİ