Misli.com 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Sarıyer Spor Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda Turgutluspor ile karşı karşıya geldi. Lacivert beyazlı ekip 1-0 öne geçtiği müsabakayı 4-2 kaybetti. Sahaya rotasyonlu kadro ile çıkan Beyaz Martı kupadan elendi.

Karşılaşmaya rotasyonlu bir kadro ile çıkan Sarıyer, 4. dakikada genç golcüsü Yaşar Acer ile 1-0 öne geçti. Konuk ekip ise önce 20. dakikada Samet Günhan'ın penaltı golü ile eşitliği sağlarken, ardından 39. dakika Mutlu Aksu Doğan'ın attığı gol ile 2-1 öne geçti. İlk yarı da başka gol olmayınca Beyaz Martı soyunma odasına geride gitti. Lacivert beyazlı ekip ikinci yarıya istediği gibi başlayamazken, konuk takım 60. dakikada Mutlu Aksu Doğan'ın kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. Sarıyer, 70. dakikada Muhammet Beşir'in golüne engel olamadı. Kalan dakikalarda rakip kalede pozisyonlar bulan ev sahibi ekip, Furkan Yaman'ın kafa golü ile farkı ikiye indirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve maç 4-2 sona erdi. Ağır mağlubiyetin ardından sinirler gerilirken, kısa süreli gerginlik yaşandı.

TARAFTARLARDAN KADRO TEPKİSİ!

Sarıyer Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım, ligde oynadığı son maç olan Amed Sportif Faaliyetler karşısındaki ilk 11'den tam 8 oyuncuyu değiştirdi. 2-0 kazanılan müsabaka oynayan Ali Türkan, Şaban Özel, Fatih Gül, Okan Deniz, Nuri Terliksiz, Mahmut Bilir, Oğuz Yıldırım ve Bertul Kocabaş bu karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkmadı. Alınan farklı mağlubiyet sonrası Yıldırım'ın kadro tercihi taraftarlar tarafından yoğun eleştiri aldı. Taraftarlar, corona virüs sürecinde Sarıyer'inde diğer kulüpler gibi maddi zorluklar yaşadığına dikkat çekerken, Ziraat Türkiye Kupası'ndan alınacak galibiyetlerin maddi getirisinin olduğunu ifade etti. Sarıyerliler, yanlış tercih yüzünden kupadan elenmeleri nedeniyle maddi gelirlerden yoksun kalacaklarını belirtti.

İLK 11'LER

Sarıyer: Erdi Yokuşlu, Ozan Solak, Ozan Tahtaişleyen, M. Cansın Çiçek, Hüsnü Başkurt, Adem Koçak, Ömer Bozan, Savaş Yılmaz, İlyas Çakmak, Yaşar Acer, B. Özgür Yıldırım.

Turgutluspor: Mert Özyıldırım, S. Hakan Kılıç, Samet Günhan, Muhammet Beşir, Mutlu Aksu Doğan, Mehmet Kuruoğlu, Talha Yazgan, Emre Nasuh, Can Sevinç, Ferhat Katipoğlu, Emre Keskin.

HAKEMLER: Okan Kayataş, Necdet Çelik, İlke Akman, Tolga Tugay İnan.

SARIYER POSTA GAZETESİ