Derbent Spor Külübü, spor kulüplere örnek olacak bir projeye imza attı! Her antrenman öncesi ve sonrasında minik sporcular bir saat kitap okuyor. Kulüp Başkanı Hakan Bayramoğlu, “Çocuklar okudukları kitapları gidip ailelerine anlatmaya başladı. Bu durumdan ailelerde memnun. Herke futbolcu olacak diye bir şey yok. Önemli olan topluma yararlı birey olması ve kötü alışkanlıklardan uzak durması. Kitap okuyandan zarar gelmez.” diyor…
Derbent Spor Kulübü, her antrenman öncesi ve sonrası sporcularına bir saat kitap okuyor. Kulüp Başkanı ve Antrenörü Hakan Bayramoğlu, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak ilginç bir yola başvurdu. Spor yapmak için kulübe gelen gençlere antrenman öncesi ve sonrasında bir saat kitap okutan Bayramoğlu, “Kitap okuyandan zarar gelmez.”diyor.

SARIYER POSTA’YI ZİYARET ETTİ

Derbent Spor Külübü Başkanı ve Antrenörü Hakan Bayramoğlu, Sarıyer Posta’yı ziyaret ederek, İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na ‘Sporcularına okuma alışkanlığı’ kazandıran projeyi anlattı. Bayramoğlu, “Gençler arasında gelişim ve kaynaşmayı artırma adına bu projeyi başlattık.”dediği kitap okutma fikrinin nasıl oluştuğunu anlattı.

EDEBİYAT GÜNLERİ’NDE SPOR YAZARLARI İLHAM VERDİ

dsc_4908Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Edebiyat Günleri’nin kendilerine ilham verdiğini belirten Hakan Bayramoğlu, “Her yıl Sarıyer Belediyemiz tarafından Edebiyat Günleri düzenleniyor. Bu yıl da Haydar Aliyev Parkı’nda 5. Düzenlenen Edebiyat Günleri’ne katılmıştık. Buraya ünlü spor yazarları konuşmaya geldi. Spor yazarlarının yaptığı konuşmalar, anlattıkları bize ilham verdi. Buradan yola çıkarak kitap okumayı bir proje haline getirdik.”dedi.

ANTRENMAN ÖNCESİ VE SONRASI 1 SAAT KİTAP OKUYORLAR

Proje kapsamında kulüp bünyesinde devamlı olarak antrenmana çıkan 65 oyuncularının bulunduğunu belirten Bayramoğlu, “10-15 yaş arasında 65 oyuncumuz bulunuyor. Her antrenman öncesinde ve sonrasında bir saat kitap okuma programımız var. Antrenman sahasında oyuncularımız toplu olarak çimlerin üstünde kitaplarını okuyor.”dedi.

SARIYER BELEDİYESİ DESTEKLİYOR

Kitap okuma fikrini hayata geçirmek için Sarıyer Belediyesi’nden destek aldıklarını belirten Hakan Bayramoğlu, “Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç bize bu konuda destek verdi. Belediye Kütüphanesi’nden yararlanıyoruz. Buradan 60-70 kitap aldık. Roman, kişisel gelişim kitaplarımız çoğunlukta. Fazla sporla alakalı kitabımız yok. Ancak çocuklarımız küçük olduğu için ilk başta daha hafif gelecek kitaplar okutuyoruz. Elimizdeki bu kitaplar bitmek üzere. Sonrasında Belediyemiz bize spor kitapları da verecek.”diye konuştu.

HAVUZDA DA KİTAP OKUYORLAR

dsc_4918Belediye’nin kapalı havuzuna da sporcularını götürdüklerini belirten Bayramoğlu, “Sadece sahada değil belediye havuzda da bu etkinliğimizi devam ettiriyoruz. Çocuklarımız önce kitap okuyor sonra havuza giriyor. Sarıyer Belediyesi Spor Müdürü Sibel Akı Helvacıoğlu bize bu konuda çok destek oldu. Kendisine teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

AİLELERDE MEMNUN!

Gönüllü olarak kendisini Derbentli gençlere adayan doğma büyüme Derbentli olan Hakan Bayramoğlu, şunları kaydetti: “Biz kulüp olarak sadece futbol öğretmeyi amaçlamıyoruz. Herkes futbolcu olacak diye bir şey yok! Amacımız mahallede bulunan çocuklarımızın topluma faydalı bireyler olmasının yanı sıra kötü alışkanlıktan da uzak durmasını sağlamak. Spor bunu yapmamızda bize yardımcı oluyor. Ayrıca kitap okuma alışkanlığı kazanarak, topluma yararlı gençler yetişmesine katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. Bunun da etkilerini görmeye başladık. Kitap okuyan çocuklarımız, ailelerini de etkilemeye başladı. Okudukları kitapları ailelerine gidip anlatıyorlar. Ailelerde bu durumdan memnunlar. Kitap okuyandan zarar gelmez.”