Geçtiğimiz günlerde Yemeksepeti'ndeki CEO'luk görevinden ayrıldığını açıklayan Nevzat Aydın, TFF 2. Lig ekiplerinden Sarıyer'e başkan olmaya hazırlandığı iddia edildi.

Ajanspor'dan Selim Manav'ın haberine göre, Sarıyer'i şirketleştirme için çalışmalar başlarken, geçmişe dönük dosyalar da inceleniyor. Haziran ayında yapılacak kongrede Nevzat Aydın'ın lacivert beyazlı kulübe başkan olması bekleniyor. Aydın, geçmiş dönemlerde Sarıyer'e milyonlarca lira destek vermişti.

"Tek amacım Sarıyer'i hak ettiği yerlere getirmek"

Aydın, geçtiğimiz yıl yapılan olağan kongrede şu açıklamayı yapmıştı: "Hem spor hem de iş dünyasından elde ettiğim vizyon ve birikimleri bana en yakın gelen Sarıyer Spor Kulübü ile birleştirmek istiyorum. Bunda Başkan Saffet Akkoyun ve kulübün hikayesi büyük rol oynadı. Ayrıca Sarıyer Spor Kulübü'nden hiçbir beklentim olmadığını da ifade etmek istiyorum. Futbol benim hayatımın çok önemli bir yerinde. Futbol ilgili tek amacım Sarıyer'i hak ettiği yerlere getirmek. İnşallah bundan sonra önümüz açık olacak."

Nevzat Aydın kimdir?

Nevzat Aydın, 1976 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aydın'ın annesi öğretmen, babası ise Noter'di. Lise eğitimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Aydın, üniversite eğitimini bilgisayar mühendisliği alanında almaya karar verdi. Bu amaçla girdiği Boğaziçi Üniversitesi'nden 1999 yılında mezun oldu.Mezuniyetinin ardından Aydın, becerilerini geliştirebilmek adına yüksek lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Silikon Vadisi'nde yer alan University of San Francisco'da MBA eğitimi almaya başladı. Fakat master eğitimini tamamlamadan Türkiye'ye geri döndü.

Ocak 2001'de yemeksepeti.com adlı internet sitesi kullanıma açıldı. Aydın, henüz 24 yaşındayken ilk girişimciliğine imza attı. Yemeksepeti'nin kurulma maliyetini, iki diğer ortağı, toplamda 150 bin dolar harcayarak karşıladı.Yemeksepeti, ilk zamanlarda popüler bir internet sitesi değildi çünkü internet henüz Türkiye'de yaygınlaşmamıştı. Bu sebeple Nevzat Aydın, internetin Türkiye'de yayınlaşmasını ve kullanıcı sayısının artmasını beklemek zorunda kaldı.

İnternetin yaygınlaşmasının ardından Yemeksepeti'nin kullanıcısı sayısı arttı ve yaygınlaştı. Aydın, ilk girişimciliği olan Yemeksepeti'ni 2015 yılında Almanya Berlin'de yer alan ve dünyanın en büyük online yemek sipariş uygulaması olarak tanınan Delivery Hero'ya 589 milyon dolar karşılığında sattı. Bu satıştan elde ettiği paranın 27 milyon dolarını, 114 çalışanına bölüştürdü. Aydın, satıştan sonra şirkette CEO olarak görev almaya devam etti. Nevzat Aydın, Trabzonspor'da da yönetici olarak görev aldı.

SARIYER POSTA