2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 8. gününde klasik yay bireysel kategoride mücadele eden milli sporcu Mete Gazoz, finale çıkarak okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirdi.

Yumenoshima Okçuluk Alanı'nda 29 Temmuz Perşembe günü yapılan ilk tur maçında Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci tur müsabakasında ise Avustralyalı Ryan Tyack'ı yenen Mete Gazoz, son 16 turuna yükselmişti. Milli okçu, sabah seansında son 16 turunda Avustralyalı Taylor Worth'u geçerek çeyrek finale kaldı. 22 yaşındaki Mete Gazoz, bu turda da dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison'u eledi ve yarı finale adını yazdırdı.

Basamakları birer birer çıktı

Bu turda Londra 2012'de bireyselde gümüş madalya alan Japon Takaharu Furukawa ile karşılaşan dünya 4 numarası milli okçu, müsabakaya iyi başladı ve ilk seti 2-0 aldı. İkinci seti de önde bitiren milli okçu, durumu 4-0'a getirdi. Üçüncü sette iki sporcu da iyi atışlar yaptı. 29-29 biten set sonucunda Gazoz 5-1 üstünlük kurdu. Maçı kazanması için 1 puana ihtiyacı olan milli sporcu, 4. sete üst üste 2 kez 10 atarak başladı. Finale çıkması için son atışında 9 puan alması gereken Gazoz, 8 atınca seti kaybetti ve durum 5-3'e geldi. Beşinci sette konsantrasyonunu koruyan Gazoz, 3 atışında da 10 puanı buldu. Seti 2-0 alan milli sporcu, maçı da 7-3 kazandı ve finale çıktı.

"Sözümü tuttuğum için mutluyum"

Mete Gazoz, finalde İtalyan Mauro Nespoli ile karşı karşıya geldi. Gazoz rakibini geriden gelip mağlup ederek altın madalyayı kazandı. Müsabakanın ardından konuşan Gazoz, " Çok mutluyum öncelikle 2016'da Tokyo'da altın alacağım demiştim. Bu sözü tuttuğum için mutluyum. Ekran başından beni izleyenlere teşekkür ediyorum. Bu duygunun tarif edecek bir şeyi yok" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ