DSCF0018Sarıyer Spor Kulübü'nün geçmiş dönemde yapılandırılmış olan ancak Saffet Akkoyun yönetimi tarafından ödenmeyen SGK borçları nedeniyle eski Kulüp Başkanı Mehmet Akdağ ve yönetim kurulu üyelerine icra tebliği geldi.

Mehmet Akdağ, yapılandırılmış borçlar nedeniyle SGK'dan tarafına icra takibi gönderilmesine büyük tepki gösterdi ve "Saffet Akkoyun yönetimi istifa etmelidir" dedi.

Akdağ, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun'u basiretsiz olarak niteleyip, kulübü iyi idare etmemekle suçladı. Akdağ, "Bu yönetim, Kulübün 73 yıllık tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır" dedi.

Sarıyer Posta Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na İstinye TFF binasındaki ofisinde açıklama yapan Mehmet Akdağ şunları söyledi.

“20 yıldır profesyonel spor yöneticiliğinden gelmiş başkan ve yönetici olarak ilk kez böyle bir durum ile karşı karşıyayız. Sarıyer Spor Kulübü'nde başkanlık yapmış ve çeşitli yönetimlerde uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak SGK tarafından gönderilen icra takibi beni ve tüm yönetici arkadaşlarımı üzmüştür. Maalesef bu durum Sarıyer’in geleceğini de büyük sıkıntıya sokmuştur. Her dönem başkan bulmayan bir kulüp olan Sarıyer bundan sonra da zor başkan bulur. Bu durum insanları küstürmekten kırmaktan başka bir şey değildir.”

DSCF0027

Bugüne kadar Sarıyer Spor Kulübü'nde birçok başkan ve yöneticinin görev yaptığını belirten Akdağ şöyle devam etti:

"Ben ve yönetici arkadaşlarım şeffaf idareciliğin yanı sıra büyük bir haysiyet ve onurla devraldığım kulübü yine aynı şekilde teslim ettik.  Görev yaptığım dönemde kulübe yapılan hizmetler ortadır. Biz de tüm geçmiş yönetimler gibi kulübü maalesef borçlu aldık ve aynı şekilde borçlu bıraktık ama tüm borçlar yapılandırılmış olarak. Ben Kulübü hem maddi yönden hem de tesis bazında ayağa kaldırdım. Ayrıca 1.5 milyon TL hibe ederek ve yönetim kurulunca da ibra edilerek aklanmış bir şekilde yönetimi devrettik. Başkanlık görevimi bırakalı 3. yıl oldu. Bizden sonra 2 yönetim değişti. Şimdi ne oldu da SGK borçları Akdağ yönetimine ödetilmeye çalışılıyor? Maalesef Saffet Akkoyun, basiretsiz, acemi, iş bilmez, usul bilmez ve Sarıyer Spor Kulübü Başkanlığı'na yakışmayan bir tutum ile Sarıyer’in geleceğini sıkıntı altına sokmuştur. Ben dahil tüm başkanlar, kulübün mali durumunu bilerek göreve gelirler.. Bu yapılandırılmış borcu Saffet Akkoyun ve Yönetim Kurulu ‘da biliyordu. Ancak bu borç bana, SGK üzerinden fatura etmeye çalışılıyor. Sarıyer Spor Kulübü'ne hizmet etmiş tüm başkanlarımız, basiretli yönetim ve olgunlukla, geçmişten gelen bu borçları birbirine devrederek ve kabul ederek, aynı zamanda geçmişine sahip çıkarak kulübü yönetmişlerdir. Dışarıda millete yalvararak, başkalarından medet umarak değil."

aAKDAĞ. "BU İŞİ YAPAMAYAN ÇEKER GİDER”

Sarıyer Spor Kulübe yönetimine tavsiyede bulunan Mehmet Akdağ, sözlerine şunları ekledi:

"Başkan bir an önce görevini bırakmalı. Ve bir amatör gibi Sarıyer Spor Kulübü’nü değil, amatör kulüpleri yönetmeli. Ben her zaman olduğu gibi bugün de Sarıyer Spor Kulübü için bir Sarıyerli olarak ne gerekiryorsa yapmaya hazırım."