Sarıyer Belediyesi, yarıyıl tatiline çıkan öğrenciler için “Karne Şenliği”ne havuz etkinlikleriyle devam ediyor. "Karneni Getir Havuzda yüz" etkinliğinde çocuklarla sohbet edip, aralarındaki yarışı izleyen Başkan Genç, "Çocuklar mutluysa biz de mutluyuz" dedi.
Bu yıl ikincisi düzenlenlenen‘Karneni Getir Havuzda Yüz’ etkinliği ile Sarıyerli 500’ü aşkın öğrenci Sarfit Spor Tesisi’nde yüzme aktivitesiyle buluşuyor. Etkinliği sömestr tatili dışına da taşımayı planlayan Sarıyer Belediyesi, çocukların eğitimlerinde sanat ya da sporla da ilgilenmesini hedefliyor.

“KARNENİ GETİR HAVUZDA YÜZ”

24 Ocak 5 Şubat tarihleri arasında, karnesiyle beraber sağlık raporunu da getiren Sarıyerli çocuklar, ücretsiz olarak Sarfit Spor Tesisi’nden yararlanabiliyor. Deneyimli antrenörler ve cankurtaranlar eşliğinde havuzun tadını çıkaran çocuklar, hem tatillerini verimli bir şekilde değerlendiriyor hem de sosyalleşiyorlar.

BAŞKAN GENÇ HAVUZDA ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ
“Çocukların mutlu olduğu yerde mutlu olmamak mümkün değil” diyen Başkan Genç, havuzda yüzen çocukları ziyarete tti. Genç, “’Karneni Getir Havuzda Yüz’ etkinliği, öğrencilerin sömestr tatillerini daha verimli geçirebilmeleri için hazırlanan bir proje. Biz bu projeyi Sarfit Spor Tesisinin el verdiği ölçüde sömestr döneminin dışında da devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü yüzme çok önemli bir spor dalı.”dedi.

BİN 500 ÖĞRENCİ YÜZMEYİ TERCİH EDİYOR

Çocukların sanatla ve sporla ilgilenmesi için gayret gösterdiklerini belirten Başkan Genç şunları dedi: “Yaz spor okullarında bizim 3 bin 500 öğrencimizin hemen hemen bin 500’e yakını yüzmeyi tercih ediyor. Önem verdiğimiz nokta yaz spor okullarında çocuklara kazandırılan alışkanlığı burada devam ettirebilmek. Modern, gelişmiş toplumlarda insanlar çocuklarını sadece okula göndermekle kalmıyor, beraberinde bir spor ya da sanat dalına da yönlendiriyor. Bunun amacı da çocukların daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde büyüyebilmelerini sağlamaktır. Biz de elimizden geldiğince çocuklarımızın sanatla ve sporla vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Daha güzel bir dünyanın peşindeyiz ve olanağı olsun, olmasın herkesin burada vakit geçirmesi spor yapabilmesi bizim için çok önemli”

http://www.sariyerposta.com/