Ülkenin dört bir yanına yapılan yeni ve son modern tesisler inşa edilirken, akıllara ‘Sarıyer’de neden yapılmıyor’ sorusu geliyor. Bu kapsamda Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grubu, Zekeriyaköy’de bulunan Orhan Keçeli Futbol Sahası’nda ve çevresinde tesisleşmeyle ilgili çalışma başlattı.

İlçe yöneticileri ve spor otoriteleri nüfusu 400 bine yaklaşan Sarıyer’de yaşayan vatandaşların futbolun yanı sıra, salon sporlarını izleme ve uygulama konusunda çok daha güzel ve çağdaş tesislere layık olduğunu belirtmesine karşın, herhangi bir adım atılmaması üzüntüyle karşılanırken,  Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grubu sporseverleri heyecanlandıran bir proje hazırladı.

“Hem esnaf hem de Sarıyer kazanacak”

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi Muhabiri Yavuz Topal’a açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Altay Unan, “Down sendromlu, otizmli çocuklar başta olmak üzere her yaş grubundaki sporseverlerin yararlanabileceği bir tesis yapmak istiyoruz. İçerisinde sadece futbol değil, basketbol, voleybol, futsal, yüzme havuzu, badminton, idari ofis, revir, toplantı salonları ve yatakhanenin olduğu bir spor kompleksi olacak. Takımların devre arası ve sezon başı hazırlık kampı için tercih edebilecekleri bir yer haline getirmek istiyoruz. Bu sayede hem çevre esnaf maddi kazanç sağlar hem de Sarıyer spor merkezilerinden biri olur” diye konuştu.

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunacağız”

“Yaklaşık 3 aydır proje üzerinde çalışıyoruz” diyen Unan, “Mimar arkadaşlara gerekli çizimleri ve İstanbul Üniversitesi’nden de bize destek olan uzmanlara da ölçümler ile çekimleri yaptırdık. Bu projeyi Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Meclis Grubu olarak AK Parti Sarıyer ilçe yönetimi ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunacağız. İnşallah Sayın Bakanımızın da kabul etmesiyle birlikte yapım aşamasına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Unan’dan Sarıyer’deki takımlara müjde

İlçede spor tesisi sayısının yetersiz olduğuna dikkat çeken Unan, şunları söyledi: “Sarıyer, İstanbul’da en az tesise sahip ilçelerden biri. Tabi bunun birçok nedeni var. Fakat biz bahanelerin arkasına sığınmıyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tesis sadece vatandaş için değil, aynı zamanda ilçemizdeki spor takımları için de büyük avantaj sağlayacak. Tesis sayısının yetersiz olmasından dolayı takımlar antrenman için yeterli vakit bulamıyor. Var olan tesislerde yığılmalar meydana geliyor. Hazırladığımız proje ile bu sorun da ortadan kalkacak.”

SARIYER POSTA