TVF 1. Lig Bayanlar Final Etabı son maçında PTT’ye son sette 3-2 mağlup olarak üst lige çıkma şansını kaybeden Sarıyer Belediyesi Kadın Voleybol Takımı’nda, Şube Sorumlusu Özgür Akman müsabaka sonrasında açıklamalarda bulundu.

Normal sezonu ve play off grubunu lider tamamlayan Boğaz’ın Sultanları, final etabının son maçında PTT ile karşı karşıya geldi. Öne geçtiği müsabakada 3-2 mağlup olan Sarıyer Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, Venüs Sultanlar Ligi’ne çıkma ümidini gelecek sezona bıraktı.

Müsabaka sonrası açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediyesi Kadın Voleybol Takımı Şube Sorumlusu Özgür Akman, şu ifadeleri kullandı:

“2018-2019 sezonunu dün akşam itibariyle geride bırakmış bulunuyoruz. Son maçın son setini kaybederek şampiyonluğu kaçırdığımızdan ötürü içimiz buruk. İşin gerçeği hem ilk maçta ve hem de son maçta avantaj bizdeyken son seti alamayarak çok arzuladığımız Sultanlar Ligi’ne yükselmeyi beceremedik. Hak ederek yükselen iki güzide kulübümüzü canı gönülden tebrik ederiz. Harika bir performans sergileyen İlbank kulübünü de tebrik ederiz.

Eskişehir’de sezonu açık ara lider bitiren iki kulüpten birine yazık olacağı bir maç oynandı. Aylar süren deplasmanlı lig etabını tamamen yok sayan mevcut statüyü belki gözden geçirme zamanı gelmiştir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Yatırım yapan kulüplerin lig etabı performansını tümden göz ardı etmek ne derece adil ve dahası voleybol için ne derece faydalı sorularının sorulması gerekir bence. Dün kazanan biz olsaydık PTT kulübünün tüm yatırımlarına, emeklerine, galibiyetlerine, sezon boyunca açık ara üstünlüğüne yazık olmayacak mıydı? Aynısı Sarıyer’imiz için de geçerli elbet. İki testiden biri kırılacaktı. O da biz olduk. Azimle, gayretle, tevazu ile çalışmaya devam edeceğiz. Spora renk katmaya, örnek kulüp olmaya devam edeceğiz.

Play-off’lar her zamanki gibi gayet iyi organize edilmişti. Yarı finallerdeki başarılı hakem performanslarını maalesef final gurubunda mumla aradık. Federasyonumuza bu turnuvaya “challange” sistemini sağladığı için çok teşekkür ederiz. Ne denli fedakarlıklarla bu hizmetlerin verildiğinin bilincindeyiz. Umarım hakemlerimiz de bu maçlardan kendilerine ders çıkartırlar ve ilerde daha başarılı olurlar. Bir ders de kendimize çıkartıp final maçındaki atmosferin etkisiyle istemeden hatalı davranışlarımız olmuş ise büyüklerimizden özür dileriz.

İki sezon önce şanssız bir şekilde düştüğümüz lige iki sezondur dramatik şekilde son maçlarda yükselemiyoruz. “Düştük bir kuyuya çıkamıyoruz” görüşünün bize bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Hayat devam ettiği sürece mücadele de devam edecek. Bu sezon çok genç bir kadro ve mütevazi sayılabilecek bir bütçeyle olağanüstü bir performans sergiledik. 30 resmi mücadeleden yalnızca 3 tanesini -ki onları da 3-2’lik setlerle- kaybettik. Takımdaşlık, sevgi, saygı üst düzeydeydi. Oyuncularımız bu sezon iyi antrenman yaparak kendilerini oldukça geliştirdiler. Tüm sporcularımızı ve ekibimizi alınlarından öpüyorum. Bizi gururlandırdılar. Tek yapamadığımız sonunu getirmek oldu. Elbette bunun nedenlerine kafa yorup, hatalarımızı tespit edip, dersler çıkartıp yolumuza devam edeceğiz. Şimdi önümüzde genç takımımızın Türkiye Şampiyonası hedefi var. Umarım bunu gerçekleştireceğiz.

Kulübümüze çok büyük destek veren Onursal Başkanımız Şükrü Genç ve çalışkan ve fedakar Kulüp Başkanımız Hayrettin Dereli başta olmak üzere, tüm yöneticilerimize sonsuz teşekkür ederiz. Daima bizimle olan ve her zaman destekleyen taraftarlarımıza ayrıca teşekkür ederiz.

Yeni dönemde kendimize ait bir salon inşa etmek ve altyapımızı en üst seviyeye taşımak hedeflerimiz var. Genç oyuncular yetiştirip Türk Sporuna katkı verme yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Ne sezonlar, ne maçlar biter. Bizde de ne mücadele ne gayret biter. Düştüysek kalkmasını biliriz. Çünkü biz Sarıyer’iz. Yaşasın voleybol, Yaşasın Sarıyer Belediyespor.”

Başkan Genç’ten teselli

Karşılaşma sonrası büyük üzüntü yaşayan Sarıyerli voleybolcular ile tek tek teselli eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sporcuların yanına giderek destek oldu. Başkan Genç, oyuncuları verdiği mücadeleden ötürü tebrik ederken, gelecek sezon üst lige çıkacaklarına inandığını kaydetti.