TFF 2. Lig Beyaz Grubun 16. haftasında sahasında Hacettepe’yi ağırlayan Sarıyer, rakibi ile 3-3 berabere kaldı. Hakemin tartışmalı kararlarının damgasını vurduğu mücadeleyi 9 kişi tamamlayan Beyaz Martılar, ligde 3. sıraya geriledi.

Karşılaşmayı Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sevcenur Özcan, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç ve futbolseverler takip etti.

Maçtan notlar

Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanan müsabakada tribünlere giderek, sevgi seline alkışlarla karşılık veren Sarıyerli oyuncular, maça moralli başlasa da, 39. saniyede gelen gol şok etkisi yarattı. Beyaz Martılar, ligin 12. sırasında yer alan Hacettepe karşısında özellikle ilk yarıda sergilediği vasat futbol ile beklenenin altında kaldı. Buna rağmen Özgür Çelik’in 28. dakikada attığı golle beraberliği yakalayan Beyaz Martılar, yedek kulübesinde bulunan Fırat Sezer’in gösterdiği tepkiden sonra maçın 34. dakikasında gördüğü kırmızı kart ile 2. şoku yaşadı. İkinci yarıya hızlı başlayan lacivert beyazlı ekip, 60. dakikada Bertul Kocabaş’ın attığı gol ile yeniden beraberliği yakalasa da, Çayan Poshoroğlu’nun golüne engel olamadı ve 3-2 geriye düştü. Son dakikalarda 2 topu direkten dönen lacivert beyazlı ekip, büyük şansızlık yaşadı. Maçın uzatma anlarında sahneye çıkan Feyyaz Belen, takımına 1 puanı getiren golü kaydetti. Golün ardından Alim Harlak ikinci sarı kartı gördü ve oyun dışı kaldı. Sarıyer, mücadeleyi 9 kişi tamamladı.

Müsabakanın hakeminden tartışmalı kararlar

Maçın orta hakemi olan Gaziantep bölgesinden Yakup Özhan, Sarıyer’in bariz penaltısını vermemesi dikkatlerden kaçmadı. Verdiği - vermediği kararlar ile taraftarların büyük tepkisini çeken Özhan, maçın ikinci yarısında zaman geçirmeye yönelik hareketlerde bulunan Hacettepeli oyunculara göz yumarken, karşılaşmanın sonuna sadece 5 dakika ilave edilmesi tepki topladı. Hakemler müsabakanın bitiş düdüğünün ardından soyuna odasına giderken, Sarıyerli taraftarlarının protestosuyla karşılaştı.

Bozkurt’tan hakeme tepki

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Serdar Bozkurt, "Maça adeta 1-0 yenik başladık. Rakibin 5’li savunma oynayacağını tahmin ediyorduk. 39. saniyede golü atınca tamamen savunmaya çekildiler. Daha sonra beraberliği yakaladık, fakat yine basit bir şekilde gol yedik. Buna rağmen oyuncularım yine baskıyı kurdu. Gol atıp akabinde hemen kalemizde gol görünce demoralize olduk. Bu olumsuzluklara rağmen direkten dönen toplarımız, çok net kaçırdığımız pozisyonlarımız var. Son dakikalarda bulduğumuz gol ile 1 puanı aldık. Aksi halde çok daha üzüleceğimiz bir sonuç olacaktı. Maçın ardından futbolcularımı tebrik ettim. Çünkü gerçekten 3 puanı çok istediler. Hakem ile ilgili konuşmak gerekirse 10 dakika duran bir maç 5 dakika uzatılmaz. Hepimizin isyanı buna" dedi.

İlk 11’ler:                            

Sarıyer: Ali Türkan, Özgür Çelik, Abdullah Karmil, Ozan Solak, Feyyaz Belen, Nuri Fatih Aydın, Alim Harlak, Hüseyin Bak, Adem Koçak, Yaser Yıldız, Bertul Kocabaş.

Hacettepe: Deniz Çınar, Arda Kızıldağ, Selim Okur, Abdullah Balıkçı, Ali Eren Karadağ, Kaan Yüksel, Mert Bayındır, Eren Bektaş, Suat Bolat, Çayan Poshoroğlu, İlker Karakaş.