Spormoto2013’de üst üste 11’nci kez Dakar Rallisi motosiklet kategorisinden zaferle dönerek, ulaşılması güç bir rekora imza atan KTM’in Türkiye distribütorü Spormoto, Yeniköy’deki Avusturya Başkonsolosluğu’nda yeni modeli KTM 1190 Adventure modelini tanıttı.

Avusturya Başkonsolosu Paul Jenewein, Avusturya Ticari Konsolosu Marco Garcia’nın katılımıyla gerçekleşen lansmanda, KTM Genel Müdürü Selçuk Bektaş, Avusturya’nın dünyaca tanınan motosiklet markası KTM’in üstün teknolojiye sahip 1190 Adventure modelinin tanıtımını yaptı.

Yarışçı ruhundan asla vazgeçmeyen KTM’nin, dünyanın en iyi motosiklet sporcularına verdiği destek ile tanındığını söyleyen Bektaş “KTM’in motokros, enduro, supermoto, superbike kategorilerinde bir çok birinciliği bulunuyor” dedi.

Lansmana Türkiye’de KTM ile yarışan Milli sürücüler Şakir Şenkalaycı ve Ata Nurcan da destek verdi.

KTM’in Avrupa’daki en büyük spor motosiklet markası olduğunu söyleyen Milli sürücü Şakir Şenkalaycı  “KTM, 2012 yılını hem sportif hem de ekonomik başarılarla tamamladı. 2012 yılında Dakar Rallisi, Dünya Motokros ve Dünya Enduro şampiyonluklarını kazandı’’ dedi.

2005 yılından bugüne kadar Spormoto olarak KTM motosikletlerinin Türkiye distribütörlüğünü yaptıklarını söyleyen KTM Türkiye Genel Müdürü Selçuk Bektaş “12 kişilik ekibimiz ile Türkiye genelindeki 8 bayimizde hizmet vermekteyiz. 2013 yılı için hedefimiz Türkiye genelindeki bayii sayımızı 20’ye çıkarmak ve bine yakın motosiklet satmak’’ dedi.

Bugüne kadar off road motosikletleri ile tanınan KTM’in radikal bir karar alarak yol kategorisinde de iddialı olduğunu kanıtlamayı amaçladığına değinen Bektaş “Teknik donanımı çok yüksek olan KTM 1190 Adventure ve KTM 1190 R modellerini çıkardık. Bu bağlamda 2013 yılı tüm dünya motosiklet sektöründe KTM’nin yılı olacağını düşünüyoruz’’ diye konuştu.