14 günlük Afyon kampının ardından Sarıyer'e gelerek, Ergene Velimeşe maçına hazırlanan Beyaz Martı'nın Genel Kaptanı Zafer Öztürk, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuştu. Öztürk, başarı için birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Yeni sezon öncesi yapılan transferlerden Afyon kampına, takımın son durumundan yeni sezon hedeflerine kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulunan Öztürk, "Teknik heyete ve oyunculara yürekten inanıyoruz" dedi.

HOCAMIZ TÜM OYUNCULARA EŞİT FIRSATLAR VERDİ

Genel Kaptan Zafer Öztürk, "10 Temmuz'da genel kurul, 13 Temmuz'da da yönetim içerisinde görev dağılımı yapıldı. Göreve gelir gelmez kolları sıvadık. Afyon kampı öncesi yaklaşık 20 gün tesislerimizde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu süre zarfında altyapımızdan ve dışarıdan seçmelere gelen futbolcuları değerlendirdik. Akabinde belirlediğimiz 30 kişilik futbolcu grubu ile Afyon kampına gittik. 3 oyuncu da kamp otelinde kafileye dahil oldu. 12'si altyapı oyuncusu olmak üzere toplamda 33 kişi ile 13-27 Ağustos tarihlerimi arasında güzel bir kamp dönemi geçirdik. 14 günde 7 hazırlık maçı yaptık. Bu kadar fazla maç yapmamızın nedeni genç oyuncularımızı hep bireysel hem de takım içerisindeki performanslarını görmekti. Bunların dışında son 2 karşılaşmada da hocamızın aklındaki ideal 11'imizle sahaya çıktık. Taşkın hocamız tüm oyunculara eşit fırsatlar verdi. Dolaysıyla herkesin kendini gösterme fırsatı oldu. Kampın ardından futbolculara 3 günlük izin verdik. Ardından 30 Ağustos Pazartesi günü takım toplandı ve 5 Eylül Pazar günü oynayacağımız Ergene Velimeşe maçının hazırlıklarını sürdürdük" diye konuştu.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ"

Öztürk, "Lige galibiyetle başlamak istiyoruz. Bu doğrultuda Ergene Velimeşe maçından mutlak 3 puanla ayrılmanın planlarını yapıyoruz. Taraftarlarımıza tüm sezon olduğu gibi ilk maçımızda da ihtiyacımız var. Sonuç ne olursa olsun her şartta takıma destek versinler. Yönetime ve takıma inansınlar. Yalnızca maç günü değil, gerek sosyal medya üzerinden gerekse bulundukları ortamlarda bizlere olan inançlarını dile getirsinler. Ne başkan ne hoca ne de futbolcu bireysel olarak takımı şampiyon yapamaz. Bu yüzden birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Biz teknik heyete ve oyunculara yürekten inanıyoruz. Çok iyi bir takım oluşturduk. İnşallah bizleri mahcup etmeyecek ve sahada ellerinden geleni yaparak sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklar. Sarıyer forması ile sahaya çıkacak olan her futbolcu terinin son damlasına kadar savaşsın, mücadele etsin" ifadelerini kullandı.

"SARIYER VİTRİN BİR KULÜP"

Kadro yapılanmasına değinen Öztürk, "Göreve geldiğimizde kadro derinliğimiz yeterli değildi. Kadromuzda maç tecrübesi ve ligi sonuna kadar götürebilecek oyuncu sayısı çok azdı. Başkanımız Saffet Akkoyun'un bana verdiği genel kaptanlık görevi gereği transfer komitesi ile birlikte futbol transferlerini yaptık. 8 Eylül Çarşamba gününe kadar transfer devam ediyor. Görüştüğümüz ve belirli aşama kaydettiğimiz oyuncular var. Eğer şartlarda anlaşırsak kadromuzu güçlendireceğiz ve 1. transfer dönemini kapatacağız. Fakat şu ana kadar resmi olarak kiralık, genç ve tecrübeli olmak üzere toplam 18 oyuncuyu kadromuza kattık. İç transferde de 9 futbolcu ile yeniden anlaşmaya vardık. Bu transferleri de belli başlı kriterler çerçevesinde gerçekleştirdik. Kulübümüzün ekonomik yapısına uygun olması çok önemliydi. Çok ciddi görüşmeler sonucu oyuncuları kadromuza kattık. Gelen futbolcular da ciddi fedakarlıklar yaptı. Bizim teklif ettiğimiz ücretin 2 katını teklif eden kulübü reddedip Sarıyer'e gelen oyuncumuz oldu. Bunun nedeni de Sarıyer markası ve vitrin bir kulüp olması. Ayrıca Süper Lig'den kiralık gelen futbolcular var. Bize güvenip oyuncularını gönderen kulüplerimize de teşekkür ediyorum. Bu oyuncularımızın da burada kendilerini geliştireceklerini, iyi işler yapacaklarına inanıyorum" dedi.

TRANSFERE 9 MİLYON TL HARCANDI

Transfer bütçesi ile ilgili bilgiler veren Öztürk, "Öncelikle transfer komitesinde bir bütçe belirlendi. Bu bütçe yaklaşık 6 milyon TL civarındaydı. Fakat şu ana kadar 9 milyon TL harcandı. Geçtiğimiz sezon da 8.5 milyon TL'ydi. Yıl sonunda maç başı ücretlerle bunun yüzde 20'si düşüyor. Açıkçası 9 milyon TL'lik bütçe ile kurulabilecek en iyi takımlardan birini oluşturduk. 10 takımın zirve için oynamasını beklediğimiz TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta biz de şampiyonluk yarışı vereceğiz. Ligimizde çok yüksek bütçeli takımlar var ancak bu çok iyi işler yapacakları anlamına gelmiyor. Bunun dışında diğer bir kriterimiz ise geçtiğimiz yıllarda takımlarında başarılı olan futbolcuları transfer etmekti" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ