Sarıyer’in alt yapısında yetişen ve ardından Kasımpaşa’ya transfer olan kaleci Kadem Burak’a İsviçre Süper Lig ekiplerinden Lugano talip oldu.

Sarıyer’in alt yapısında yetişen ve ardından Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’ya transfer olan ve bu sezon sonu sözleşmesi sona eren 23 yaşındaki file bekçisi Kadem Burak, İsviçre Süper Lig ekiplerinden Lugano'un transfer teklifinde bulunduğu öğrenildi. Sözleşmesinin bitmesinin ardından çok sayıda Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig ekibinden transfer teklifi aldığını dile getiren Burak, gelişmeleri değerlendirirken son teklifin de yurt dışından geldiğini söyledi.

İsviçre’den genç eldivene açık teklif

Burak, İsviçre Süper Lig ekiplerinden Lugano takımının yöneticilerinin kendisini telefonla arayıp, "Seni takımımızda görmek istiyoruz." diyerek transfer teklifinde bulunduklarını belirtti. Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Boluspor ile oynadıklarını hatırlatan Yaşar, şöyle konuştu: "Lugano yöneticileri Boluspor maçında başka bir oyuncuyu izleyemeye gelmişler, beni beğenmişler. Tekliflerini ilettiler, şu an görüşmeler de sürüyor. Görüşmelerimi menajerim yürütüyor. Gayet de iyi gidiyor. Şartlar uygun olduğu takdirde ilk tercihim de yurt dışı olacak. Ama ne olursa tek hedefim uzun yıllar başarılı bir şekilde Türk futboluna hizmet etmek. Bunu başaracağımı da biliyorum."