Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren Fenerbahçe Futbol Okulu, verdiği futbol eğitiminin yanı sıra üstlendiği yaşam koçluğu görevi ile çocukların ve ailelerin ilk tercihi olmaya devam ediyor.

U11, U12, U13, U15, U17 ve başlangıç yaş gruplarına futbol eğitimi veren Fenerbahçe Futbol Okulu, bunun yanı sıra çocukları sosyal hayata hazırlıyor. Çok sayıda futbolcu adayını farklı kulüplere gönderen okul, yeni futbolcular yetiştirmeye devam ediyor.

“Futbolun yanı sıra akademik başarı şart”

Görev yapan antrenörlerin sportif açıdan başarısının yanı sıra akademik kariyerli olmalarına özen gösteren Fenerbahçe Futbol Okulu, futbol eğitimi gören çocukların akademik başarılarına da büyük önem veriyor. Konuyla ilgili konuşan Fenerbahçe Futbol Okulu Genel Koordinatörü Altay Unan, “Futbol okulumuzun bünyesinde çalışan antrenörlerimizin hepsini son derece bilgili ve tecrübeli. Futbolda başarılı oldukları kadar akademik kariyerlerinde de başarılı hocalarımız var. Aynı zamanda bende bu işin hem sportif tarafında uzun yıllar bulundum hem de okulunu okudum” şeklinde konuştu.

“Sarıyer’in en iyi sahasına sahibiz”

 Fenerbahçe Futbol Okulu’nun tüm olanaklara sahip olduğunu belirten Unan, “Şuanda Sarıyer’in en iyi zeminine sahip sahasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buranın yapımında mülk sahibi Bülent Koçarslan’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz sadece futbol okulu değiliz. Aynı zamanda sporcunun akademik ve psikolojik durumunu, ailevi sıkıntılarını, beslenme alışkanlıklarını yakından takip ederek yaşam koçluğunu yapıyoruz” dedi.

“Çocukları hayata hazırlıyoruz”

“Çocuklara futbol topunu verip koşup oynamasını sağlayıp daha sonra da evine gönderen bir futbol okulu değiliz” diyen Unan, “Her şeyden önce birer eğitimci olarak yarınımız olan gençleri hayata dair doğru davranma alışkanlıkları edinmelerini sağlayarak onları hayata hazırlıyoruz. Bunların yanı sıra futbolun bütün inceliklerini, antrenman periyotları ve bireysel gelişim çalışmalarıyla birlikte ailelerle iletişim halinde kalarak koca bir aile düzeni içerisinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Unan: “Doğru davranış alışkanlıklarını öğretiyoruz”

Çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Unan, “Öğrencilerimiz hafta sonu burada eğitim alıyorlar. Antrenman öncesi buraya gelip kafe bölümümüzde hayata dair doğru davranma alışkanlıkları eğitimi veriyoruz. Bunun yanı sıra bilgisayar bağımlılığı, kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi konularda da çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Unan’dan ailelere dikkat çeken uyarı

Eğitim alan çocukların ailelerine seslenen Unan şu tavsiyelerde bulundu: “Futbol eğitimi gören çocukların tamamı futbolcu olacak diye bir kural yok. Özellikle aileler şunu çok iyi bilmeli. Çocuklar futbolu ne kadar severse sevsin bazen fiziki ve mental yetersizlik bazen de teknik kapasite eksikliğinden dolayı futbolcu olamayabiliyor. Burada önemli olan futbolcu olup olmaması değil, çocuğun sporun içerisinde yer alması ve sosyal hayata dair bilincinin gelişmesidir. Bazı aileler beklentilerini çok yüksek tutuyor. Bu durum hem kendilerine hem de çocuklarına işin sonunda yıkım getirebilir. Zaten böyle bir zorunlulukta yok. Çocuk futbol eğitimi alır ve oynar ama başka bir mesleğe yatkındır. Bu ince çizginin çok iyi belirlenmesi gerekir. Beklentileri yükseltip çocukları baskı altına almamaları gerekiyor. Bu konuda ailelere de gerekli eğitimleri veriyoruz.”

Cumhuriyet Mah. Arabayolu Cad. No:107 Boğaztepe Dallas Halı Saha Tesisleri Tarabyaüstü/Sarıyer

GSM: 0532 273 75 86