Sarıyer Spor Kulübü’nün 20 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurulu’nda, başkan adayları arasında yer alan iş adamı Erdal Alkış, düzenlediği basın toplantısıyla adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Toplantıda Sarıyer Spor Kulübü camiasına önemli mesajlar veren Erdal Alkış, şu ifadeleri kullandı: “Değerli Sarıyer Kulübü üyeleri ve taraftarları… 20 Mayıs 2018 tarihinde Sarıyer Kulübü Olağan Genel Kurulunda yapılacak olan başkanlık seçimlerinde aday olmuştum. Adaylık süreci ile alakalı detayları daha önceki basın toplantılarında yaptığımız yazılı ve sözlü açıklamalarda detaylı bir şekilde belirtmiştik. Tarihçi yazar ve duayen Başkan Sayın İbrahim Balcı’nın “Sarıyer’de Spor ve Sarıyer Kulüp Tarihi” kitabını baştan sona defalarca okuyarak çıktığımız bu süreçte; imkanlar dahilinde iyi niyetimizle Kısırkaya’dan Aşiyana kadar bizimle görüşmek isteyen hemen herkesle görüşerek projelerimizi anlatmaya çalıştık.

Benim başkan adaylığım süresince tarihinde hiçbir başkan adayı ve başkana sorulmayan bütün soruları içtenlikle ve samimiyetle cevaplamaya çalıştım. Süreç öyle bir hal aldı ki tamamen gönüllük esaslarına dayalı fedakarca çalışan Sarıyer kulübü üyeleri ve taraftarları ile tertemiz, kulüp tarihine altın harflerle yazılacak bir çalışma ortamı meydana geldi. Bu arkadaşlar ile yaptığımız çalışmalarda her kesimden aşkla dolu, siyasetten uzak bir hedefi mihenk taşı belirledik. Bundan da asla taviz vermedik. Benim başkan adaylığım ile birlikte mevcut yönetimde yıllardır küs, dargın olan kesimleri karşımda barıştırmış olmam benim ve arkadaşlarımın Sarıyer Kulübünün en büyük kazancı olduğu aşikardır. Öyle ki bu durumun tarihe en güzel şekilde kaydedileceğini biliyoruz. Bununla birlikte Sarıyer Kulübü tarihinde en büyük katılımcı ve aidatlarını rekor sayıda yatırıldığı bir döneme de sebep olmuş olmaktan dolayı çok ama çok mutluyuz. Bununla birlikte tüm Sarıyer Kulübü üye ve taraftarları bir gerçeği de öğrendi ki; Sarıyer Kulübünün iyi yönetilmediği, başarısız olduğu, genel kurul kararı olmadan borçlandırıldığı vs. gibi iddiaların tamamı en basit ifade ile yanlışmış. Biz bu konuda yanlış bilgilendirilmişiz.

Bizim tarihi birçok başarılarla dolu kulübe sağlayacağımız daha fazla bir katkı doğal olarak kalmamıştır. Bundan dolayı bana ve arkadaşlarımıza ihtiyaç yoktur. Bu durumu anlatmak için insan haysiyetleri, şerefi, gururu, izzeti ile oynanmasına gerek yoktu. Bunların çok daha mantıklı gerekçeleri bir araya gelerek ortaya konabilirdi. Çünkü biz bize anlatılanların doğruluğunu dikkate alarak görevi kabul ettik. Ortaya çıkan bütün zorluluklara, engellemelere rağmen biz saygı ve centilmenliğimizi bozmadık. Bundan sonra da bozmayacağız.

Değerli Sarıyerliler, yukarıda kısaca özetlediğim bilgiler dahilinde ortaya çıkan oluşum; bizim Sarıyer başkanlığına üyelerimizin sağduyusuyla seçileceğimiz çok açık ve net olarak ortaya çıkarmıştır. Zaten mevcut baskının ve farklı iftiraların ortaya atılmasının nedeni de budur. Biz bu tür söylem ve eylemlere çok takılmıyoruz. Tek bir amaç doğrultusunda taraftarlarımızla kenetlenerek projelerimizi bu bağlamda açıkladık. Açıklamış olduğumuz projeler ve hedefler Sarıyer Kulübünün çıtasını yükseltmiştir ve bundan asla geri dönülmeyecektir. Bizden ziyade delegeler ve taraftarlar bunun bilinciyle hareket edecekleridir. Dolayısıyla bana ve arkadaşlarıma ihtiyaç olmadığı yerde bizim zaten olmamızın bir anlamı da yok. Bizim şan, şöhret vs. için bu yola çıkmadığımızı anlamayanlar bu örnek davranışımız karşısında ne söyleyeceklerini bilmiyoruz ama mutlaka buna da bir gerekçe bulacaklardır. Önemli olan Kulübün geleceğidir. Bunun için benim olmamam gerekiyorsa ben zaten orada olmam. Zaman her şeyin en doğru ilacıdır.

Tekrar ifade etmek istiyorum ki; şahıslar asla kulübün üzerinde değildirler ve olmamalıdırlar. Şahıslar geçici kulüpler kalıcıdır. Biz de aynı durumu kabul etmiş ve bunu savunmaktayız. Bana bizzat destek vereceğini açıklayan aidatını yatırmış 300’den fazla delegeye, aidatını yatırmak isteyip yatırtılmamış, 250’den fazla üyeye tüm gönlüm ve yüreğimle teşekkür ediyorum. Onlara olan saygı ve hissiyatımla kazanacakken kaybetmek kulübün geleceği için daha hayırlı ve erdemli bir davranıştır. Kişisel hiçbir beklenti içinde olmaksızın sadece daha iyi ve daha başarılı, gençlerimizin yıldızlaştığı bir kulüp yaratmaktan başka bir amacım olmadan başladığım adaylık sürecini bu şekilde noktalıyorum. Benim şöhret için, maddi fayda için bu göreve talip olduğumu söyleyen dostlarımıza karşı hiçbir kırgınlığım olmadığını söylemek istiyorum. Aynı zamanda ismimi kullanarak farklı amaçlar içine giren büyüklerimize karşı da herhangi bir gönül kırıklığım yoktur. Bu zamana kadar farklı kutuplar olarak duran küsleri barıştırmış birisi olarak talebim; yeniden ihsas edilen bu barış ortamının aynen devam ettirilmesidir.

Taraftarlardan da isteğim bu birliktelik ortamına destek olmalarıdır. Takımlarının yanında olsunlar ve eski o güzel günleri el birliğiyle getirsinler. Bu meyanda kulübümüzün kurucularına, başkanlarına, amigo İlhami, Köfte Hüseyin’den Baba İzzet’e, Efsane Genel Kaptanlardan Baba Kenan’a, Eyüp Odabaşı’ya ve diğer tüm hizmet etmiş yöneticilerimize ve taraftarlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara da sağlıklı ömür diliyorum.

Kulüp bize ne zaman ihtiyaç duyarsa o zaman tüm yüreğimizle orada olacağız. Saygılarımla…”