Tang Soo Do, Kickboxing, Mixed Martial Arts (MMA) ve Crossfit üzerine yoğunlaşmış özel bir spor okulu olan Fighting Fit Club, dünya dövüş sanatlarını Sarıyer’e taşıdı. Hollanda’da doğup 35 yıldır Tang Soo Do yapan Cevat Alibeyoğulları, Türkiye’ye taşıdığı spor dalının da Federasyon yetkilisi.
Sarıyer Posta bu sayısında, Türkiye’de bir ilk olan spor dalını Sarıyer’e taşıyan Tang Soo Do hocası ve Federasyon yetkilisi Cevat Alibeyoğulları ve Uskumruköy’deki Fighting Fit Club’a konuk oldu. Dünya’nın bütün dövüş sanatlarından bir karma olarak sunulan Fighting Fit Club’da, Tang Soo Do başta olmak üzere Kickboxing, Mixed Martial Arts (MMA) ve Crossfit üzerine eğitimler veriliyor. Spor okulunda yine güreş, fitnes, zumba, beden ve zihin geliştiren oyunlar ile çocuklar, kadınlar dahil herkese özel spor ve uzak doğu savunma sanatları öğrenme imkanı sunuluyor.

HOLLANDA’DAN TÜRKİYE’YE

Hollanda’da doğan Cevat Alibeyoğulları 5 yaşında başladığı Güney Kore Savunma ve Dövüş Sanatı olan Tang Soo Do’yu 35 yıldır yapıyor. Aynı zamanda bir Beden Eğitimi Öğretmeni olan Alibeyoğulları, Türkiye’de Etiler’deki Hollanda okulunda ve Zekeriyaköy’de İngiliz Okulu’nda beden eğitimi öğretmenliği yaptıktan sonra hayatını verdiği Tang Soo Do’yu, özel spor salonu açarak öğrenciler yetiştirmeye başladı.

Önce Zekeriyaköy’de açtığı özel spor salonunda Tang Soo Do başta olmak üzere birçok dövüş sanatını öğretmeye başlayan Alibeyoğulları, kısa bir süre önce Uskumruköy Kilyos Caddesi üzerinde modern bir mekana sahip olan Fighting Fit Club’ı hizmete açtı.  Alibeyoğulları, “Spor merkezimizde her yaştan katılımcıya ve her amaca uygun programlar uyguluyoruz. Sağlıklı yaşam, kişisel savunma ve özel güvenlik, korumalık gibi mesleklere özel programlar düzenlemekteyiz. Halihazırda 5 yaşından başlayıp 70 yaşına kadar öğrencimiz bulunuyor.”dedi.

KENDİNİ SAVUNMA SİSTEMİDİR

Kore dövüş sanat sporu olan Tang Soo Do’yu anlatan Alibeyoğulları, “Tang Soo Do geneleneksel kore dövüş sanatıdır. Kore karatesi de denir. Tang Soo Do silahlı ve silahsız saldırganlara karşı kendini savunma sistemidir. Sportif karakterin yanı sıra daha fazla faydaları var. Sadece vücut eğitilmiyor, aynı zamanda zihin geliştirir. Eğitimde yüksek derecede disiplin ve konsantrasyon ister. Basit egzersiz ile başlayan entrenman, savunma ve saldırma hareketleri ile eğitimler verir. Tang Soo Do birçok insan için günlük stresinden hoş ve rahatlatıcı şekilde kurtulmasını sağlar. Ayrıca vücut kondisyonunu geliştirmek için iyi bir spordur.”dedi.

Alibeyoğulları, Tang Soo Do’nun herkes için olduğunu belirterek, yaş cinsiyet, çeviklik, vücut şekli ne olursa olsun, eğlenceli düzeyde icra edilebilir ama aynı zamanda dünyada yüksek derecede maçlara da çıkartabileceğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE FEDERASYONU’NU KURACAĞIZ

Tang Soo Do’yu Türkiye’ye getiren Alibeyoğulları, aynı zamanda Türkiye Federasyon yetkilisi görevini yürütüyor. 35 yıllık Tang Soo Do yaşamında 16 kez Hollanda 3 Avrupa şampiyonluğu, 1 dünya şampiyonluğu kazanan Alibeyoğulları, “Türkiye Federasyonu yakında kuracağız.”dedi.

4 ALTIN 4 GÜMÜŞ 2 BRONZ MADALYA KAZANDIK

2016 yılında Avrupa Şampiyonası’na katıldıklarını hatırlatan Alibeyoğulları, “Avrupa Şampiyonası’na 13 sporcumuzla katıldık. 4 altın, 4 gümüş, 2 de bronz madalya kazandık. Şu anda 2018 Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Güney Afrika’da yapılacak şampiyonadan Fighting Fit Club olarak sporcularımızla katılacağız, bu kez daha başarılı sonuçlar almayı hedefliyoruz.”diye konuştu.

HER GRUBA AYRI ÇALIŞMA PROGRAMI

Fighting Fit Club özel spor okulu olarak yetişkinlere, kadın ve çocuklara yönelik ayrı programlar uyguladıklarına dikkat çeken Alibeyoğulları, “Yetişkinler için grup dersleri ve özel derslerimiz var. Burada kondüsyon, güç, denge, esneklik ve teknik geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Kadınlar için yine grup ve özel dersler uyguluyoruz. Kadınlara yönelik ise kişisel savunma, esneklik, güç, denge ve teknik geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Çocuklar için grup ve özel derslerin yanı sıra kamplar ve yaz okullarımız var. Çocuklara özel derslerle dikkat, teknik, denge ve güç kazandırma çalışmaları yapmaktayız.”diye sözlerini tamamladı.

 

Kilyos Cd. No:238/1 Uskumruköy/Sarıyer

Tlf: 0530 017 21 99

E-Mail : [email protected]

Websitesi : www.fightingfitclub.com

 

Haber/Abdulhamit Albez