unnamed1989 yılında Sarıyer’in alt yapısından yetişip 1999 yılına kadar forma giyen tecrübeli kaleci Cenk Tekelioğlu, Sarıyer Spor Kulübü’ne transferinde en çok para kazandıran oyuncu olarak biliniyor. Levent Pehlivanoğlu ile bir araya gelen Tekelioğlu, şuanda Buca Spor’da Sportif Direktör. 

2.lig B kategorisinde mücadele eden Sarıyer’in ilk yarıda birçok maçını seyrettiğini belirten Tekelioğlu, yanlış transferlerin Sarıyer’e fayda sağlamayacağını ve kulübün iyi yönetilmediğini belirtti. Tekelioğlu, “Alt yapısında yetişip ve uzun yıllar formasını giydiğim Sarıyer’de, bugünkü şartlarda futbol çevremi kullanıp hizmet etmek isterdim. Ancak Şuanda Buca’nın Sportif Direktörlüğü görevini sürdürmekteyim ” dedi.

“TEK ADAMLIK SİSTEMİ SARIYER’İ BAŞARIYA GÖTÜRMEZ”

Tekelioğlu, “Sarıyer Spor Kulübü yönetimi en kısa zamanda, kulübün daha da kötü günlere gitmemesi için gerekli önlemleri almak zorunda. Tavsiyem, futbolu bilen, futbol camiasında  çevresi geniş olan kişilerden oluşan bir yönetim kurulu oluşturulması gerekmektedir. Bu mevcut yönetim Sarıyer’in geleceğini gerek mali açıdan gerekse de sportif açıdan da  planlamak zorundadır. Maalesef kulübün yeterli oyuncu izleme komitesi, ne de alt yapısı iyi bir düzeyde değildir. ‘Ben yaptım oldu’, zihniyeti ile bir kulüp yönetilmez” diyerek Sarıyer’in geleceğinin sportif anlamda tehlike altında olduğunu söyledi.