Türkiye Briç Federasyonu’nun katkılarıyla İstanbul 2020 kadın takımları şampiyonası bu kez Sarıyer’de yapıldı. Turnuva Sarıyer Belediyespor Briç Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türkiye Briç Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen turnuvada 18 takım mücadele etti. Her takımda 4 oyuncunun olduğu şampiyonada yedekler ile birlikte 100’ün üzerinde oyuncu mücadele etti.

“TÜRKİYE’DE GERİ PLANDA BIRAKILDI”

Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na turnuva ve briç sporu ile ilgili bilgiler veren Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Sarıakçalı, “Briç sporu Türkiye’de geri planda bırakıldı. Toplumumuzun özellikle orta yaş grubundan sonra kendini ifade edebileceği zihinsel bir spor çeşididir. Sarıyer Belediyesi bu sporun yapılabilmesi adına bir ortam oluşturmak için bu mekanı tahsis ettik. Fakat bunun geliştirilmesi gerekiyor. Briç zihinsel bir aktivite olduğu için yaşa veya cinsiyete bağlı bir spor değildir. Olaya bu gözle baktığımız zaman herkes briç oynayabilir. Birçok spor dalında olduğu gibi ‘vur, kır, parçala. Bu maçı kazan’ mantığı briç de geçerli değil. Burada akıl ve zihin konuşuyor. Bunun yanı sıra briç sporunu kumar olarak görenler de var. Bunun nedeni de 52 kağıt ile oynanması. Bu çok yanlış bir düşünce” ifadelerini kullandı.

“EKSİKLİKLERİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

“Briçi kahvehane köşelerinden kurtarıp spor olarak görmek lazım” diyen Sarıakçalı, “Bu mekanı da kahve köşesi olarak değil, yaşamın bir parçası olarak görebilmek için yaptık. Tabi bazı fiziksel eksiklikleri bulunuyor. Bunlardan biri de yan taraftaki halı sahada futbol oynayan veya antrenman yapan çocukların velilerinden bazıları buradan takip ediyor. O sırada da bazen argo konuşanlar olabiliyor. Bu da oyuncuları rahatsız edebiliyor. Benim burada kapsamlı spor tesisi yapabilmem için birçok eksiğim var. Bunları tamamlamam gerekiyor. Elimizden geldiği kadar bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA