ÖZEL HABER

Sarıyer Teknik Direktörü Serdar Bozkurt ve Genel Kaptan Serkan Torun, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na takımın son durumu, şampiyonluk hedefi ve Türkiye Kupası ile ilgili birçok konuda özel açıklamalarda bulundular.

Deplasmanda alınan galibiyet sonrası ara vermeden Gaziantepspor maçının hazırlıklarına başlayan Sarıyer’de, Teknik Direktör Serdar Bozkurt antrenman öncesi futbolcularla toplantı yaparak İnegölspor maçını değerlendirdi. Bozkurt, galibiyetten ötürü oyuncularını tebrik ederken, futbolcuların oldukça moralli olduğu gözlendi.

Ligde oynadığı 8 maçta aldığı 6 galibiyet ve 2 beraberlikle son 10 yılın en iyi sezon başlangıcını yapan ve liderlik koltuğunda oturan Sarıyer’de moraller yerinde. 21 Ekim Pazar günü sahasında oynayacağı Gaziantepspor müsabakasının hazırlıklarını sürdüren lacivert beyazlı ekipte Teknik Direktör Serdar Bozkurt ve Genel Kaptan Serkan Torun camiaya ve taraftarlara umut dolu mesajlar verdi.

Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Bozkurt ve Torun’un açıklamalarından satır başları:

“Oyuncularımızın üzerinde baskı yaratmamalıyız”

Deplasmanda alınan İnegölspor galibiyetinin ardından hafta sonu kendi evinde Gaziantep’le karşılaşacak olan Sarıyer’de durmak yok. Yusuf Ziya Öniş Stadında yapılan antrenman öncesi Pehlivanoğlu’na değerlendirmelerde bulunan genç Teknik Adam Serdar Bozkurt, “Sezon öncesi çekilen fikstürden sonra da belirttiğimiz gibi çok zorlu grupta yer alıyoruz. Bu grupta lider olmak önemli bir şey ama bunu devam ettirebilmek daha önemli. Çünkü zirvede yer alan takıma karşı rakiplerin hazırlanması farklı oluyor. Lig uzun bir maraton. O yüzden şampiyonuz gibi bir düşünceye kapılmamak gerekiyor. Ayrıca bu baskıyı oyuncularımızın üstüne yüklememeliyiz. Futbolcularımız bu baskıyı kaldırabilecek kapasitedeler. Geriye düştüğümüz maçlarda bunu gösterdik. Oyuna tepki vererek geri dönmeyi başardık. Ama yinede bu baskıyı hissettirmeyelim. Tüm bunları göz önüne aldığımızda kaliteli bir takımız, karakterli oyunculara sahibiz. Onlara verdiğimiz taktikleri ve antrenmanlarda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları son derece iyi bir şekilde sahaya yansıtıyorlar. Bizim için en önemli konuda budur” dedi.

“Sarıyer tam bir futbol şehri”

“Sarıyer tam bir futbol şehri” diyen Bozkurt, “Takımımızın ligde iyi gitmesi ve şampiyonluk yarışının içerisinde olması Sarıyer’e hareketlilik getirdi. Bu durum bizi son derece mutlu ediyor. Bu hareketlilik sadece bu hafta değil, sezonun ilk haftasından itibaren var. Her zaman söylüyoruz. Sarıyer tam bir futbol şehri. Taraftarımız bizim 12. adamımız. Onlar sayesinde sahamızda Amedspor ve Sancaktepe Belediyespor gibi zorlu rakipleri mağlup ettik. Ayrıca Ankara Demirspor maçında taraftarımızın da itici gücü sayesinde son dakikalarda bulduğumuz golle kazanmıştık. Başarıya giden yolda yalnızca yönetimin, teknik heyetin ve futbolcuların çabası yetmiyor. Tribünde yer alan taraftarların takımlarına daha da sahip çıkması gerekiyor. Bu taraftar kültürü de Sarıyer’de fazlasıyla var. İlk hafta olduğu gibi sezon sonunda da lider olmak istiyoruz” diye konuştu.

“Saha zemini futbolcuları zorluyor”

Beyaz Martıların bazı maçlarda eleştirildiğine dikkat çeken Bozkurt, sezon içerisinde inişli çıkışlı haftaların olacağını belirterek, “İlk 8 haftada sergilediğimiz futbola baktığımızda en vasat oyunumuzu Eyüpspor karşısında oynamıştık. O maçta istediğimiz varyasyonları sahaya yansıtamadık ve oyuna girememiştik. Ankara Demirspor müsabakasının ilk yarısında iyi oynadık, ikinci yarıda oyundan düşmüştük. Ama sonradan oyuna tepki koyup galip gelmiştik. Her maçın kendi içerisinde bir hikayesi ve zorluğu var. Hiçbir maç kolay değil. Özellikle iç sahada oynadığımız müsabakalarda sadece rakiple değil, aynı zamanda zeminle de mücadele ediyoruz. Teknik kapasitesi yüksek bir takım olduğumuz için saha bizi zorluyor. Haftasonu oynayacağımız Gaziantepspor maçı sonrasında zemin bakıma alınacaktır. Saha zemini ne kadar iyi olursa bizde o kadar iyi oynuyoruz. Çünkü pas yapabilen, ayağa oynayan, organize atak geliştiren bir takımız. İlerleyen haftalarda bu özelliklerimizi daha da geliştirerek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Gaziantepspor diri takım”

Ligin 9. haftasında sahasında karşılaşacağı Gaziantepspor’u değerlendiren Bozkurt, “Bu hafta genç ve dirençli bir ekiple oynayacağız. Gaziantepspor kağıt üzerinde göründüğü gibi zayıf bir ekip değil. 2 galibiyet bir beraberlikleri var. Oyun disiplininden kopmayan bir ekip. Biz oyunumuzla ve seyircilerimizle birlikte rakibin direncini kırarak 3 puanı almak istiyoruz. Bu maçı kayıpsız geçmeliyiz. Çünkü 2. ile 4., 3. ile 5. Karşılaşacak. O puan farkını da hesaplıyoruz. Bu haftadan sonra zorlu müsabakalara çıkacağız. O zorlu periyoda puan farkı ile girmek bizim için büyük avantaj olacak” dedi.

Bozkurt’tan kupa değerlendirmesi

Ziraat Türkiye Kupası’nda Çaykur Rizespor ile eşleşmelerini de değerlendiren Bozkurt şunları söyledi: “Türkiye Kupası fikstürü bizi zorlayacak. Önce Bodrumspor ile deplasmanda ardından içeride Kastamonu ile oynayacağız. Kupadaki rakibimiz Çaykur Rizespor ile de bu iki maç öncesinde karşılaşacağız. Bu kulvarda ilerlemek takımlara maddi ve prestij anlamında ciddi katkılar sunuyor. Olaya başka bir pencereden baktığımızda ise kupada oynanan maçlarda oyuncular yıpranabiliyor. Eğer bu turu geçersek bir sonraki turda çift maç üzerinden oynanacak. Orada da Süper Lig ekipleri gelirse hem içeride hem dışarıda oynayacağımız müsabakalar bizi çok yorar. Sahaya çıktığımızda tabi ki elimizden geleni yapacağız. Sahaya elenmek için çıkmayacağız. Görev vereceğimiz oyuncular en iyi futbollarını oynayacağına eminim.”

“Transfer için konuşmak erken”

Takımda sakat veya cezalı oyuncunun bulunmadığını söyleyen Bozkurt, devre arası transfer sezonu ile ilgili şöyle konuştu: “Şuanda hiçbir oyuncumuzdan yoksun değiliz. Çalışmalarımızı tam kadro sürdürüyoruz. Oyuncu grubumdan da memnunum. Transfer için konuşmak henüz erken. Oynayacağız 9 maç var. O müsabakalardan alacağımız puan ve yer alacağımız sıralama neticesinde gerekli çalışmalar yapılır.”

“Camiada birlik ve beraberlik oluştu”

Ligde namağlup yoluna devam eden Sarıyer’in Genel Kaptanı Serkan Torun, camiada sağlanan birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Önceki sezonlarda kulübümüz için emek harcayan isimleri yeniden stadımızda görmek bizi son derece mutlu ediyor. Fakat stadımıza daha çok taraftarımızın gelmesini bekliyoruz. Tribünde boş koltuk kalmamalı. Şuan lider olan bir takım var. Başarı geldiği zaman Sarıyer kenetleniyor ve birlik oluyor. Takım gayet iyi durumda. Fakat her maç final havasında. Lig uzun bir maraton bu yüzden maç maç bakıyoruz. Şampiyonluğa inanıyoruz, ancak ortada kazanılmış bir kupa yok. O yüzden rehavete kapılmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta karşılaşacağımız Gaziantepspor’u da mağlup ederek liderliğimizi sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

“Takımda aile havası var”

Takım içerisinde uyumun üst düzeyde olduğunu ifade eden Torun, “Takımda uyum üst düzeyde. Arkadaşlık ortamı çok iyi seviyede. Teknik heyet ve futbolcularımız arasında hiçbir problem yok. Sarıyer camiası olarak bu sezon şampiyon olacağımıza inanmış durumdayız. Umarım şuan ki liderliğimiz sezon sonunda da devam eder ve şampiyonluğa ulaşırız” dedi.

“Rakiplere bakmadan yolumuza devam edeceğiz”

Yer aldıkları grubun zorluğuna dikkat çeken Torun, “Yer aldığımız gerçekten çok zorlu. Grubumuzda Süper Lig tecrübesi olan ekiplerde mevcut. Bunun yanı sıra il takımları da var. Ama Sarıyer zoru sever. Biz iyi olduktan sonra rakiplerimizin kim olduğu önemli değil. Rakiplere bakmadan yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.