Takımın başına geçtikten sonra oynadığı iki maçta 6 puan kazanan ve sergilediği futbol ile beğeni kazanan Sarıyer’in tecrübeli Teknik Direktörü Ekrem Al, kritik Tarsus İdman Yurdu maçı öncesi Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Ligin ikinci yarısına Ekrem Al ile başlayan Sarıyer’de moraller yerinde. Son iki maçta hanesine 6 puan yazdıran ve play - off şansını sürdüren lacivert beyazlı ekip, sahasında oynayacağı Tarsus İdman Yurdu maçına Zekeriyaköy’deki tesislerde yaptığı antrenman ile hazırlanıyor.

“AYAKLARIMIZIN YERE SAĞLAM BASMASI LAZIM”

Ekrem Al yönetiminde yapılan antrenmanda oyuncuların istekli ve hırslı olması teknik heyeti memnun ederken, futbolcuların oldukça moralli olduğu gözlendi. Antrenman öncesi Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Al, “Oynadığımız iki maçta iyi bir görüntü çizdiğimizi düşünüyorum. Tabi bu Sarıyer’in lige her yönüyle hazır olduğunu göstermiyor. Ayaklarımızın yere sağlam basması lazım. Hem burada hem de Antalya’da yaptığımız kampı çok iyi değerlendirdik. İyi hazırlık maçları oynadık. Oyuncularımıza kondisyon yüklemesini arttırdık. Fakat futbolcuların geçmişten kalan ‘acaba’ tedirginliği vardı. Bu yüzden moral olarak biraz düşük seviyedeydiler. Bunun üstesinden gelmek için terapi çalışmaları yapıyoruz. Bireysel olarak oyuncular ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bunu da futbol kalıbı içerisinde disiplini bozmadan ve rehavete kapılmadan yaptık” diye konuştu.

“OYUNCULARIMIN MÜCADELESİNDEN ÇOK MEMNUNUM”

Al, “İki maçta kötü sonuçlar alsaydık bu kez ligin alt sıralarıyla uğraşmak zorunda kalacaktık. Küme düşme hattı ile aramızda olan puan farkı azalacaktı ve orayı düşünecektik. Fakat üst üste kazandığımı bu iki maç hem moral olarak bizi yükseltti hem de ligde yer alacağımız pozisyonumuzu belirleme açısından büyük öneme sahip. Bu karşılaşmaları bir kıvılcım olarak düşünelim. Sarıyer’de bir kıvılcım yandı. Fakat yine söylüyorum. Takımımız çok üst düzey değil. Zaten yeterli zamanımız da yoktu. Tüm bunlara rağmen oyuncularımın çalışmasından, isteğinden, mücadelesinden çok memnunum” ifadelerini kullandı.

AL’DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Transfer ile ilgili konuşan Al, “Bize gelmek isteyen çok sayıda oyuncu oldu. Bu konuda çok sayıda teklifte geldi. Fakat bu oyuncuları değerlendirdiğimiz zaman kadroda ki futbolcuların üzerinde değiller. Zaten iyi oynayan oyuncuları takımlar devre arasında bırakmıyor. Eğer kriterlerimize uyan futbolcu olsaydı takviyeler olurdu. Bu yüzden kimse ‘Sarıyer transfer yapmıyor’ demesin. Aksine Sarıyer boşa para harcamıyor. Transfer yaptım demek için transfer yapmayacağız. Son dakika da bir gelişme olur mu bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek” dedi.

“TAKIM SAVUNMASINI GÖZ ARDI ETMEMELİYİZ”

“Oyun felsefemiz her zaman hücum öncelikle oldu” diyen Al, şunları söyledi: “Bu Sarıyer’de de böyle olacak. Tabi hücum yaparken takım savunmasını göz ardı etmemeliyiz. Açıkçası bu konuda biraz sıkıntımız var. En uç bölgeden stoperlere kadar takım savunmasında sorunlar yaşıyoruz. Fakat bunu da mücadele, pres ve koşu kalitesi ile kapatmaya çalışıyoruz.”

“SARIYER SAHAYA KARAKTERİNİ ORTAYA KOYACAK”

Al sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu lig de karşılaştığınız takımların alt veya üst sıralarda olmasının pek önemi yok. Benim için Samsun maçı da Tarsus İdman Yurdu maçı da aynı derece de önemli. Hiçbir müsabaka da cesaretimi kaybetmem. Takımım çıkar kendi oyununu oynar ve rakip bize önlem alır. Bu ligde hiçbir futbolcu diğerinden çok üstün değil. Yeter ki oyuncu kendisine güvensin. Sarıyer sahaya karakterini ortaya koyacak. Rakip kim olursa olsun. Biz değil rakip korksun.”

SARIYER POSTA