Futbol oynadığı dönemlerde başarılı çizgisi Sarıyerlilerin sevgisini kazanan Altay Unan,  ‘Sarıyer’de neden bir futbolcu çıkmıyor?’diye  3 yıl önce  kollarını sıvadı.  Fenerbahçe Spor Okulları Sarıyer Futbol Okulu'nu yardımcısı Ümit Aybar ile kuran Altay Unan kendine has ve bilimsel eğitim yöntemiyle sporcu yetiştirmeye devam ediyor.


Fenerbahçe Spor Okulları Sarıyer Futbol Okulu Kurucusu Altay Unan,  Sarıyer’den başarı futbolcuları Türkiye futbol dünyasına kazandırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 3 Yıldan bu yana başarılı futbolcular yetiştiren Unan, bilimsel eğitim modelliyle spor dünyasında tanınıyor. Futbol okulunun çalışmaları hakkında bilgi veren Fenerbahçe Spor Okulları Sarıyer Futbol Okulu Kurucusu Altay Unan, sporcu kimliğini önemsediklerini belirtti.

fb 23Sporcularımıza yetenek testlerinde elde ettiğimiz veriler sonucunda izlediğimiz metod bizi diğer spor ve futbol okullarından ayrıştırıyor

Hedeflerinin bu alanda bir marka yaratmak olduğunu söyleyen Unan,“3 senedir Sarıyer bölgesinde devam ettiğimiz çalışmalarımızda çocuk sporcularının gelişimine çok önemli katkı sağlayan, teknik ve koordinasyon ağırlıklı çalışmakta olup, bu çalışmalarımızı taktik ve yaş guruplarına göre kondisyon çalışmalarıyla pekiştirip, pedagojik çalışmalarda yaparak, sporcu çocuğumuzun psikolojik durumunu da takviye ederek kontrol altında tutmaya çalışıyoruz.. Bu da bizim farklılığımız olup, işini de iyi akademisyen çalışanlarla yaptığında aranılan oluyorsun” dedi.

Sporcu sağlığına özel ilgi

Kalite ve eğitim vurgusu yapan Unan, “Her geçen gün büyüyen bir aile olarak vizyonumuz ise; tesislerimizi daha genişletip, daha fazla sporcu sayısına eğitim vererek, sporcu çiftliği kurmak en büyük hedefimizdir. Buradan da Fenerbahçe Spor Kulübüne ve Türk sporuna ahlaklı, sportmen ve yetenekli gençleri kazandırmaktır. Ayrıca sporcu sağlığı da bizim için olmazsa olmazlarımızdan olup bu duruma çok dikkat ediyoruz. Enhar Tıp Merkezi ile anlaşıp, sporcularımızın her yıl kapsamlı sağlık taramalarını; EKG, tüm batın ultrason, doktor muayene ile raporlamalarını yaptırıyoruz. Böylece sporcumuzun sağlık yönünden yol haritasını da el altında tutarken, ailede bu durumdan memnun oluyor. Çalışmalarımız okullar açık olduğu dönemlerde; Cumartesi ve Pazar günleri 8-9 gurup olarak yapmaktayız.   Kayıtlarımız devam etmektedir. Teknik sorumlumuz Ümit Aybar, antrenörler Adem Adıgüzelli ve Doğukan Karademir’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Arabayolu Cad. Cumhuriyet Mah. Dallas Halı Sahası

Dallas Halı Saha Tesisleri/Sarıyer

Altay UNAN:  05322737586

Ümit AYBAR: 05053983032

FENERBAHCE-LOGO