TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 22. haftasında konuk ettiği Manisa Futbol Kulübü karşısında 2-0 öne geçen Sarıyer, rakibin geri dönüşünü engelleyemedi ve sahadan 3-2 yenik ayrıldı. Bu mağlubiyetin ardından Beyaz Martı’nın 4 maçlık galibiyet serisi sona ererken, müsabakaya hakem kararları damgasını vurdu.

Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanan müsabakayı; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan ve Sarıyerliler takip etti.

HAKEMDEN TEPKİ ÇEKEN KARARLAR

Soğuk havada oynanan maça etkili başlayan Sarıyer oldu. Müsabakanın ilk yarısında rakibine pozisyon vermeyen lacivert beyazlı ekip özellikle duran toplarda etkili oldu. 14. dakikada kullanılan kornerde topu ağlara gönderen Hüsnü Başkurt takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca Beyaz Martı soyunma odasına önde girdi. İkinci yarıya da hareketli başlayan Sarıyer, Erman Bulucu’nun kendi kalesine attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Bu golden sonra takdir haklarını konuk ekipten yana kullanan maçın orta hakemi Şeref Taştan lacivert beyazlıların hem attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti hem de penaltı beklediği bir pozisyonu es geçti.Manisa Futbol Kulübü ise 69’da Sinan Kurumuş, 73’te Nizamettin Çalışkan ve 90’ıncı dakikada da Ali Çamdalı’nın golleriyle maçtan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Sarıyer haftayı 33 puanla 7. sırada tamamlarken, Ege temsilcisi puanını 53’e yükseltti ve 2. sıradaki yerini korudu.

ALİ BÜYÜKASAR’DAN SERT TEPKİ

Müsabaka öncesi Manisa yöneticileri ile bir araya gelen ve başarılar dileyen Sarıyer Spor Kulübü Genel Kaptanı Ali Büyükasar, maçtan sonra rakip takım yöneticilerine ve orta hakeme tepki gösterdi. Büyükasar, “Büyük bir kısmını üstün oynadığımız maçtan son dakikada yediğimiz gollerle mağlup ayrıldık. Türk futbolunun en büyük sorunu olan hakemler maalesef yine maça damgasını vurmayı başardı. Hakem ve yardımcılarının yanlı tutumu maçın önüne geçti. Adil oyun adil yönetim yine sözde kaldı. Bir parantezde her türlü misafirperverliğe rağmen maç sonu nezaket dışı ve abartılı davranışlar sergileyen bazı rakip takım oyuncularına ve protokol tribününe gelen Manisa FK destekçilerine söylemekte fayda var. Puanlar kazanılır veya kaybedilir ama davranışlar akılda kalır” ifadelerini kullandı.

Sarıyer ligin 23. haftasında Amed Sportif Faaliyetler ile deplasmanda karşılaşacak. Müsabaka 15 Şubat Cumartesi günü oynanacak.

SARIYER POSTA