Sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan Sarıyer, TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 20. haftasında konuk ettiği Tarsus İdman Yurdunu 2-1 mağlup ederek, galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Beyaz Martı bu sonucun ardından play off’a bir adım daha yaklaştı.

Teknik Direktör Ekrem Al yönetiminde ligin ikinci yarısında üst üste galibiyetler alan Sarıyer, tecrübeli hoca ile 3. maçını da kazanarak play off şansını sürdürdü.

ADIM ADIM PLAY - OFF’A

Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanan müsabakanın ilk yarısında her iki takım yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince soyunma odalarına golsüz eşitlikle gitti. Mücadelenin 53. dakikasında sahneye çıkan genç yetenek Doğukan Emeksiz attığı gol ile Sarıyer’i 1-0 öne geçirdi. Yediği golden sonra beraberlik sayısını arayan Tarsus İdman Yurdu 80. Dakikada Ferhat Duman’ın kaydettiği gol ile eşitliği sağladı. Üst üste 3. maçını kazanmak isteyen Beyaz Martı, taraftarının da desteğini arkasına alarak rakip kalede pozisyonlara girdi. 85. dakikada attığı golle takımını 2-1 öne geçiren Bertul Kocabaş, Sarıyer’e 3 puanı getirdi. Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca lacivert beyazlı ekip puanını 30’a çıkardı ve 8. sıraya yükseldi. Tarsus İdman Yurdu ise haftayı 28 puanla 10. sırada tamamladı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından tribüne giderek galibiyet sevincini taraftarlar ile birlikte yaşayan Sarıyerli futbolcular, tezahüratlara da eşlik etti.

Galibiyet sevincinin yaşandığı lacivert beyazlı ekipte, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun ve yöneticilerin soyunma odasına girmesiyle birlikte coşku zirve yaptı. 3 puanı kutlayan Sarıyer'de yönetimin, teknik heyetin ve futbolcuların moralleri yerindeydi.

İLK 11’LER

Sarıyer: Ali Türkan, Şaban Özel, Şahin Şafakoğlu, Hüsnü Başkurt, Bahri Can Avcı, Doğukan Emeksiz, Mahmut Bilir, Adem Koçak, Kubilay Akyüz, Bertul Kocabaş, Furkan Yaman.

Tarsus İdman Yurdu: Barış Türkmen, Mehmet Cansın Çiçek, İbrahim Hırçın, Sefa Durmuş, Ferhat Duman, Nurullah Kaya, Yılmaz Can Taşkıran, Mustafa Yılmaz, Alperen Pak, Ali Yavuz Kol, Artun Akçakın.

Hakemler: Erkan Engin, Suat Güz, Mehmet Akıncık.

Sarıyer ligin 21. haftasında Afjet Afyonspor’a konuk olacak. Müsabaka 2 Şubat Pazar günü oynanacak.

SARIYER POSTA