Yeniköy Spor Kulübü Olağan Genel Kurulu, yoğun bir katılımla Yeniköy’deki kulüp binasında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Yeniköy Spor Kulübü üyesi Ali Düşmez seçildi. Genel kurulun Yeniköy’e ve Türk sporuna hayırlar getirmesini dileyen Düşmez, “Uzun yıllar bu salonlarda yer almış bir kardeşiniz olarak sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Seçime tek aday olarak giren ve geçerli oyların tamamını alan Hamit Cevahir, bir kez daha başkan seçildi.

Cevahir: Adımız gibi yeni amaçların peşindeyiz

Olağan genel kurulda üyelere hitap eden Yeniköy Spor Kulübü Başkanı Hamit Cevahir, geçmiş dönemlerdeki icraatlarını ve yeni dönemdeki hedeflerini anlattı. Başkan Cevahir, “Değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknolojik ve bilimsel gelişmeler, kişisel olarak da bizleri dönüştürüyor. Bugün Yeniköy Spor Kulübü’nün hedeflerinden biri de budur. Yeni gelişen koşullara ayak uydurmak ve bu ortamlarda yeni sporcular yeni yöneticiler yetiştirmektir. Adımız gibi yeni amaçların peşindeyiz. Bir taraftan yeni tesisler yapmak bir taraftan yönümüzü daha üst çıtalara çevirmek istiyoruz” dedi.

“Birçok alanda sportif faaliyetlerimiz var”

Yeniköy Spor Kulübü’nün aynı zamanda bir sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Cevahir, “Bu nedenle bizler toplumumuzda oluşan sorunlarla da ilgileniyoruz. Yeniköy’ün genç nesilleri bilimsel, çağdaş bir yönetim tarzı altında yetiştirerek Türk sporuna kazandırmak gibi bir misyonu vardır. Yeniköy Spor Kulübü olarak birçok alanda sportif faaliyetimiz var. Futbol A takımımız, alt yapı takımlarımız, badminton takımımız ve şubeleri olup da açmadığımız branşlarımız var. Bu branşları da önümüzdeki yıl açmak istiyoruz” diye konuştu.

Voleybol branşı yeniden açılıyor

Yeniköy Spor Kulübü’nün kuruluşunun voleybol branşıyla yapıldığını anımsatan Başkan Cevahir, “Bu alanda Ali Başkan döneminde 1. Lig’de mücadele ettik. Sonrasında maalesef devam edemedik. Finansal nedenler ve Sarıyer gibi bir ilçede kapalı spor salonu olmadığı için kapatmak zorunda kaldık. Şimdi tekrardan voleybola adım atmayı düşünüyoruz. Bunun ardından basketbolda da branşlaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gol rekoruyla Süper Amatör’e çıktık”

Yeniköy Spor Kulübü futbol takımıyla ilgili bilgiler veren Başkan Hamit Cevahir, “Futbolda geçtiğimiz yıl Süper Amatör’den 1. Amatör’e düşmüştük. Bu sezon rekor bir gol sayısıyla 90 gol atarak yeniden Süper Amatör’e çıktık. Hedefimiz buradan Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek. Bu nedenle hocalarımızla uzun vadeli üçer yıllık sözleşme yaptık. Alt yapılarımızda U12 grubunda da şampiyonluk sevinci yaşadık. Diğer gruplarda da önemli dereceler elde ettik” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet CİRİK