Sarıyer'in her yıl yeni bir kadro kurmasını eleştiren İbrahim Balcı, “Bir kulüp her yıl yeni futbolcu alıyorsa, o futbol kulübünün başarılı olması sadece şansa bağlı olur. Eğer bir kadro üç beş değişiklikle takviye edilirse, birkaç yıl içerisinde iyi bir ekibe sahip olunabilir, bu da takıma başarı getirir” dedi.

“Geçen yılki kadro kemik kadroydu”

Sarıyer Spor Kulübü’nün eski Başkan’ı İbrahim Balcı, “Unutmayalım son beş-altı sezondur 20 -25 oyuncu transfer edilerek kadro oluşturuluyor, bu da başarısızlığı beraberinde getiriyor. Geçen sezon hazırlanan kadro kemik bir kadroydu. 2015-2016 sezonunda o kadronun tamamı bırakıldı. Yeni bir kadro oluşturuldu. Bu şartlar altında bir takımın başarılı olması mümkün değil. Olaylar birbirini kovalar, şans eseri başarılı olursa bilemem” dedi.

“Birkaç oyuncu dışında yeni kadroyu beğenmedim”

2016 - 2017 sezonu öncesi Sarıyer’in yeni kadrosunu seyrettiğini belirten Balcı,  “Genç bir kadrodan oluşuyor. Birkaç tecrübeli yaşlı sayabileceğimiz futbolcular var. Tamamen gençlerden oluşan takımda başarı söz konusu olamaz, bu takıma dinamizm kazandırır. Yapılan transferler içinde birkaç oyuncu dışında yeni kadroyu beğenmedim. Belki bir kaç maçtan sonra kanaat sahibi olurum” şeklinde konuştu.

“Takımın deneyimli futbolculara ihtiyacı var”

Balcı, “Benim tespit ettiğim olay şu; takım genç, çok hırslı. Eski yıllara oranla daha çalışkan yürekten oynuyor. Kulüp, ilk 11 ‘i belirledikten sonra bu tempoyla devam ederse başarılı olabilir. Ama yine de takımın deneyimli adama ihtiyacı var. Sarıyer takımında şuan Hakan, Yaser, Sabutay, Mikail, Mevlüt, bunlar göze çarpan futbolcular. Mevlüt, Sarıyer için bir kazanç, iyi bir savaşçı. Takımın ihtiyaç duyduğu bir zamanda ilaç gibi geldi. Mikail de akıllı bir futbolcu, eğer performansını böyle devam ettirirse kulüp olarak ondan çok yarar sağlanabilir” sözlerini kullandı.

“Destek verilmezse Sarıyer Spor Kulübü ölmeye mahkum olur”

Balcı, “Sarıyer Spor Kulübü her sene şampiyonluk iddiasıyla sezona başlar. Zaten şampiyonluk iddiasıyla başlamayan kulüplerin kümede kalması da zor olur. Bu iddiayla başlayacaksın, bu inançla geleceksin, kovalayabildiğin kadar kovalayacaksın. Yönetim Kurulu’nun aklıselim hareket etmesi, takımın noksanlarını en kısa zamanda takviye etmesi, bir de futbolculara aşırı vaatlerde bulunmaması ve verdiği vaatleri yerine getirmesi, bununla birlikte taraftarın da Sarıyer Spor’a sahip çıkması gerekiyor. Sarıyer Spor Kulübü’ne Kaymakam, Belediye Başkan’ı, sivil toplum kuruluşları sahip çıkarsa, takımın başarı şansı daha da yüksek olur. Bu kuruluşlar ve taraftarlar destek vermezse, Sarıyer Spor Kulüp’ü ölmeye mahkum olur ” dedi.